Turizam

Zašto svi ovih dana pričaju o Opatiji i njenim ljepotama

Da je Opatija pravi mali raj, uvjerili smo se i sami ovaj vikend. No, krenut ćemo otpočetka…bilo je nedoumica hoćemo li ići starom cestom ili autocestom. Kao što svi znamo, starom cestom duže se putuje, a autocestom se juri i pritom se ne dobije doživljaj pravog putovanja, piše zagreb.in

Bilo je naznaka da će na staroj cesti biti radova, ali svejedno smo odlučili okušati sreću i zaputili se na putovanje starom cestom. Već u samom startu, znali smo da nismo pogriješili. Prekrasni pogledi i prostranstvo Hrvatske izmamili su osmjehe na naša lica. Prvo stajanje napravili smo na području Delnica, gdje smo osjetili pravi miris Like. Delnice su središnje i najveće naselje Grada i cijelog Gorskog Kotara. Kratko smo se zadržali i produžili dalje.

Nastavak puta još nas je više razveselio, prekrasne uzbrdice i visinsko područje krasilo je naš put do sve do ulaska u Rijeku. Vozeći se kroz jednu od kraljica karnevala u Europi i pogledavši u nebesko plavo Jadransko more koje ju krasi, privuklo nas je da ga osjetimo prije dolaska u Opatiju.

Ipak smo se još malo strpili i napokon stigli u Opatiju. Na samom dolasku, odmah nam se sreća osmjehnula pronalaskom besplatnog parkinga kod turističkog ureda. Obilazak je počeo, prvi pogled je bio na prekrasno more. Stepenicama smo se spustili i šetali uz obalu gdje smo ugledali brojne vile i prekrasno uređene apartmane.  Nastavili smo hod do kipa na stijeni ,,djevojka s galebom” koji je najveći simbol Opatije i cijelog Kvarnera. Zavirite u našu galeriju kako biste vidjeli jedno od glavnih obilježja Opatije.

Donosi zagreb.in

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zagreb.in | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close