Kućni ljubimci

Zašto se psi tuku?

Svi bismo htjeli da se naši ljubimci i međusobno dobro slažu, no tuče pasa zapravo nisu tako rijetka pojava. Pogotovo je tako kad se radi o odraslim, nekastriranim mužjacima. Neke su pasmine, poput terijera, primjerice, njima sklonije a neke su miroljubivije. Prenosi tportal.hr


U prirodi je pasa da povremeno odmjeravaju snage i ako se nađu dva psa od kojih nijedan nema namjeru ustuknuti i podrediti se može doći do nevolje. Nerijetko se, također, događa da se dva mužjaka otprilike iste dobi i karakteristika susretnu i neko vrijeme se odmjeravaju pa krenu svojim putem. Na izvjestan način pokazali su jedan drugome svoju snagu, ali i zaključili kako nema razloga smisla sukobljavati se.

Sukobima nisu svi psi podjednako sklonu, pri čemu je pravilna socijalizacija bitan čimbenik. Naime, kroz više iskustava sa psima pas uči bolje komunicirati pa i izbjeći nepotrebne sukobe, u čemu su neki psi pravi majstori.

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close