Kućni ljubimci

U Gospiću održana nacionalna izložba pasa goniča i ptičara

Kinološka udruga Velebit iz Gospića, nakon petogodišnje stanke, organizirala je iznimno zanimljivu izložbu pasa u Gospiću. Bila je to specijalna izložba pasa 6.i 7. FCI skupine , odnosno goniča i ptičara, piše lika-express.hr


Ukupno je na natjecanju, odnosno izložbi, bilo 39 pasa iz brojnih dijelova Hrvatske. Prilika je to da se jednostavnije i jeftinije predstave naši uzgajivači pa je na izložbi bilo i nekoliko uzgajivača pštičara i goniča iz Gospića i okolice. Kinološku udrugu Velebit vodi čovjek zanimljiva imena, predsjednik je naime Ante Starčević koji je na otvorenju sve uzgajivače pozdravio i zaželio im ugodan dan i ugodan boravak u Gospiću, naravno uz nezaobilaznu ličku dobrodošlicu uz rakiju i uštipke.

Zamjenica gospićkog gradonačelnika Kristina Prša istakla je da pse krase osobine odanost, vjernosti i plemenitosti zbog kojih je pas najbolji čovjekov prijatelj. “Od pamtivijeka je pas bio čovjekov pratitelj, od najranije povijesti pa do danas kada zauzima poseban dio u svakodnevnom životu, bilo da se radi o kućnom ljubimcu, čuvaru, specijalno obučenom psu, lovačkom ili izložbenom psu “- kaže Prša.

Više na lika-express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close