VijestiSportGrad Zagreb

ZAJEDNIŠTVO, PONOS I SREĆA Kako smo prije godinu dana dočekali Vatrene

16. srpnja 2018. godine. Mala država velikog srca postala je centar svemira. Jedini dress code: kockasto i crveno – bijelo.


Toliko zazivani uspjeh iz 1998. godine i bronce sa Svjetskog prvenstva u nogometu u Francuskoj ponovio se u Rusiji 20 godina kasnije, 15. srpnja 2018. godine, no ovog puta na stepenici – srebrne boje.

Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem donijela je neopisivo veselje i dašak jedinstva kakvi već dugo nisu bili viđeni na ovim prostorima, a Hrvati su im se odužili kako samo oni znaju – dočekom svjetskog glasa i stasa…

I staro i mlado zna gdje je bilo i koliko je sati bilo u trenutku kad su se Vatreni napokon domogli njihovog dijela ulice, avenije ili trga na kojima su ih čekali kako bi pozdravili svoje heroje i proslavili magičnu rusku bajku ispisanu hrvatskim perom i tintom. Tog dana nije bilo problema, nije bilo vrućine, nije bilo gužve, barem ih se nitko ne sjeća. Jedino što je bilo važno bili smo – mi. Svi do jednog. Kao što samo mi znamo.

Fotograf LikaCluba Josip Durdov prisjetio se svog doživljaja tog 16. dana prošlogodišnjeg srpnja na Trgu bana Josipa Jelačića:

Kažu tko čeka taj i dočeka, e pa mi smo ih dočekali! Nakon ni sam ne znam više koliko sati čekanja i velikih vrućina s nešto malo vode koju bi netko uspio od nekuda izvući i dobiti, tek toliko da smo ju mi kolege novinari dijelili međusobno da ne dehidriramo. Toliku sreću i ljubav na jednom mjestu teško je opisati riječima. Pun Zagreb čekao je cijeli dan da dođu, svi su pomagali jedni drugima, grlili se i pjevali… mislim da je to jedna od priča koju doživiš jednom u životu i da ću imati što prepričavati cijeli svoj život.

U nastavku se podsjetite kako je to izgledalo prije godinu dana očima i kamerom naših reportera i fotografa!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close