Vijesti

Zajedničkom akcijom ostvaren san o tenis terenima u Novalji

Novalja je ovih dana zahvaljujući složnoj, zajedničkoj akciji dobila svoje dugo priželjkivane tenis terene.


Nakon inicijative građana Novalje i Tenis kluba Novalja, unatrag dva mjeseca krenulo se s intenzivnim pripremama i građevinskim radovima kako bi tenis tereni spremno dočekali proljeće, ali i početak turističke predsezone. Četiri tenis terena, koji se nalaze u sklopu sportskih terena i nogometnog igrališta na Zelenom putu,  primili su svoje prve igrače, a službeno, svečano otvorenje predviđeno je za Dan Grada.

Fotografija 1 - završni radovi na teniskim terenima

Prema riječima Jurice Palčića, predsjednika Teniskog kluba Novalja, Grad i gradonačelnik su prepoznali inicijativu građana i kluba i od ukupnog iznosa od 450.000 kuna sufinancirali iz gradskog proračuna 150.000 kn. Preostali iznos podmiren je dobrovoljnim radom stotinjak građana i donacijama tvrtki koje djeluju na području grada Novalje, a  među njima je  i jedna tvrtka iz Osijeka.  Teniski klub trenutno  broji 55 članova, ali interes novih članova iz dana u dan raste. Cilj kluba s novim teniskim terenima je razvoj amaterskog i rekreativnog teniskog sporta, učenje djece tenisu i vrijednostima zdravog, sportskog načina života. Ujedno, teniski tereni  predstavljaju i  dodatnu turističku ponudu, pogotovo u vrijeme pred i po sezone i baš zbog toga su izvrsna prilika za rekreativce, turiste i vikendaše.

Klub je ambiciozno pokrenuo čitav projekt te će upravljati tenis terenima vodeći računa o održavanju i svim troškovima.  Cijena najma je 60 kuna po danu te 90 kuna za igranje po noći, a postoji i mogućnost individualnih treninga uz stručnog trenera . Tereni su zemljani te su opremljeni i reflektorima za noćno igranje tenisa. Koncem svibnja kreće i škola tenisa za djecu, koju će  voditi profesionalni trener u trajanju od dva mjeseca s popularnom upisninom od 200 kuna mjesečno. Prema riječima predsjednika Jurice Palčića, klub  na tečajevima ne želi zarađivati, već doprinijeti razvoju sporta kod djece i mladih, stvaranju  pozitivnih navika te ih naučiti zdravom, sportskom načinu života.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close