AutomotoGrad Zagreb

U Zagrebu udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica

U nedjelju, 8. svibnja, od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) u Zagrebu udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica


Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju.

Autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 posto, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 posto no samo ako se pravilno koriste.

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10 do 20 posto. Volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje tu brojku povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačicama i vozačima dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: orbitbaby.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close