AutomotoGrad Zagreb

U Zagrebu udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica

U nedjelju, 8. svibnja, od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) u Zagrebu udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica


Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju.

Autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 posto, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 posto no samo ako se pravilno koriste.

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10 do 20 posto. Volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje tu brojku povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačicama i vozačima dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: orbitbaby.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close