Grad ZagrebScena

Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL u novom ruhu

Ovog ljeta od lipnja do rujna glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja zbog kojih je doista KUL biti u Zagrebu!


Jedinstvena ponuda kulturnih manifestacija, festivala i događanja, Zagrebačko kulturno ljeto pod zajedničkim brandom ZgKUL okuplja najbolje i najatraktivnije kulturne događaje tijekom ljeta u Zagrebu.

Kultura i brojni kulturni događaji u ljetnim mjesecima daju živost i obogaćuju urbani gradski život, ali su i izuzetni gospodarski i turistički potencijal koji u trenutku kad Zagreb postaje sve interesantnija turistička destinacija treba još bolje iskoristiti.

Zato se s jedne strane programi ZgKUL obraćaju svim građanima našega grada, ali se marketingom i PR-om snažno okreću i sve brojnijim turistima s ciljem da Zagreb postane atraktivna destinacija kako zimi u vrijeme Adventa, tako s druge strane i ljeti kada se cijeli Zagreb pretvara u jedinstvenu pozornicu pod otvorenim nebom od Medvedgrada preko Gornjega grada do Tomislavca i od Maksimira do Bundeka i Jaruna.

ZgKUL svojim programima svim posjetiteljima otvara najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada Zagreba, koje će tijekom ljeta zauzeti brojni umjetnici – njih više od dvije tisuće. Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturno-turističkih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg ZgKUL-a s ciljem da se grad Zagreb čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija.

Iznimno bogati program ZgKUL-a ove će godine postati bogatiji za još jednu novu festivalsku atrakciju: novi open-air festival ZAGREB CLASSIC koji će na Trgu kralja Tomislava, popularnom Tomislavcu, okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih našim br. 1 filharmonijskim orkestrom Zagrebačkom filharmonijom.

A u sklopu toga novog festivala 2.7. očekuje nas i veliki rođendanski koncertni spektakl 2CELLOS kojeg ovaj planetarno popularni dvojac i Grad Zagreb daruju svim Zagrepčanima i njihovim gostima, no to je samo jedna u nizu brojnih kulturnih poslastica.

 “Kul je biti gradonačelnik Zagreba”, izjavio je na kraju press konferencije Milan Bandić nadovezujući se na novi slogan manifestacije “Budi KUL – Budi u Zagrebu”, a ovog ljeta doista će KUL biti – na ZgKUL!

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: ZgKUL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close