Grad ZagrebScenaTurizam

Zagrebački holding predstavlja se na NOĆI MUZEJA!

Zagrebački holding postoji „tek“ 10 godina, no s obzirom na povijest djelatnosti podružnica, ovisnih društava i ljekarničke ustanove daleko su stariji. Najstarija ljekarna u Zagrebu spominje se još 1355. godine i do danas nije prestala s radom.

Tijekom nekoliko stoljeća postojanja sačuvane su brojne uspomene iz života  grada Zagreba. Te uspomene biti će predstavljene u paviljonima 7 i 7A Zagrebačkog velesajma. Na jednome mjestu predstavit će se Gradska ljekarna Zagreb, Gradska plinara Zagreb d.o.o. i Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o., Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., Zagrebački električni tramvaj, Zrinjevac, Zagrebački velesajam, Gradska groblja, Tržnice Zagreb, Čistoća, Vladimir Nazor, Zagrebparking, Robni terminali Zagreb, Zagrebačke ceste, Autobusni kolodvor Zagreb, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Nakladnička kuća AGM d.o.o., Zagrebplakat d.o.o., Arena Zagreb, Digitalni grad, ZGOS i brojni drugi.

Dođite na Zagrebački velesajam i prošetajte Zagrebom

Uz izložbe fotografija iz različitih razdoblja života grada te starih plakata, koji su također svjedoci vremena, na jednome mjestu moći će se razgledati brojni stari rukopisi i dokumenti, kao što je Statut občeg skupnog groblja iz 1878. te Flos Medicinae / Cvit likarije, jedne od najstarijih u nas prevedenih knjiga o liječenju, iz koje ćete moći saznati duhovita i poučna pravila o zdravlju.

Postavit će se i pravi mali “galenski“ laboratorij u kojem ćete moći naučiti sve o izradi čajnih mješavina te ponešto i o tradicionalnoj recepturi krema za ruke, mikroskopirati.

Bit će tu i starinski kućanski aparati na plin, a moći ćete upaliti i pravu plinsku svjetiljku uz asistenciju nažigača s Gornjeg grada.
Uz povijesni prikaz početka javne vodoopskrbe (1876. godina) i javne odvodnje (1892. godina), pogledajte i demonstraciju pregleda kanalizacije s uređajem za video prikaz. Više informacija pronađite na web stranici nocmuzeja.hr.


Tekst: nocmuzeja.hr

Foto: zgh.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close