Grad ZagrebTurizam

Zagrebačka nadbiskupija osnovala ured za pastoral turista i migranata

Vodeći računa o tokovima i značenju novih migracija, Zagrebačka nadbiskupija u svom pastoralnom djelovanju stavlja naglasak i na područje pastorala migranata i turista.


Da bi se odgovorilo na njihove pastoralne potrebe te im se pomoglo da migracijsko iskustvo usmjere na rast u kršćanskom životu, dana 1. ožujka 2016. godine započeo je s radom Ured za migracije i turizam pri Nadbiskupskom duhovnom stolu, a povjerenikom je imenovan vlč. Anđelko Katanec.

Ured će organizirati svoj rad prema uputi Papinskog vijeća za duhovnu brigu oko selilaca i putnika Erga migrantes caritas Christi, kako i prema smjernicama crkvenog učiteljstva o pastoralu migranata i turista. S posebnom pastoralnom brigom pratit će se migrante na teritoriju Zagrebačke nadbiskupije kao i turiste koji posjećuju našu Prvostolnicu i druga Svetišta ili sakralne objekte na njenom području.

U gradu Zagrebu radi posla ili studija živi privremeno ili je stalno nastanjeno nekoliko tisuća stranaca. Također, u posljednje vrijeme mnogo je migranata iz zemalja Bliskog istoka koji uglavnom prolaze kroz našu Nadbiskupiju, a među njima ima i onih koji traže azil. Nakana je ureda koordinacija crkvenih organizacija koje su uključene u rad s migrantima, kao što je Caritas Zagrebačke nadbiskupije, JRS – Isusovačka služba za izbjeglice i drugi. Bit je da se svima onima koji su katolici, pruži potrebna pastoralna skrb i da se sa svim migrantima uspostavlja i razvija prijateljski dijalog.

Turistima je pak važno ne samo otvoriti vrata naših sakralnih prostora i objekata te organizirati razgledavanje, već i omogućiti da u svom posjetu bolje upoznaju crkvenu i vjersku baštinu naše Nadbiskupije. U tu svrhu, Ured će promicati gostoljubivost prema turistima, pripremati razne materijale koji će im pružati više informacija o mjestu koje posjećuju, organizirati prikladno vodstvo i stajati na raspolaganju za sva pitanja.

Cijeli članak pročitajte na zg-nadbiskupija.hr


 

Foto: pticica.com

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close