Grad ZagrebTurizam

Zagreb: europski grad budućnosti

Zagreb je u velikoj konkurenciji od 294 grada Europe, pri čemu su analizirane kategorije kao što su ekonomski potencijal, radno okruženje, efikasnost, infrastruktura i naklonjenost poduzetništvu, ušao u prvih deset gradova budućnosti


Nakon što je uvjerljivo odnio titulu najbolje božićne destinacije, našao se među sto gradova najboljih za život, naš beli Zagreb – grad nagrađen je u još dvije kategorije.

“U kategoriji južnoeuropskih gradova budućnosti 2016./2017., zauzeo je deveto mjesto, a u kategoriji velikih europskih gradova budućnosti 2016./2017.” – Ljudski potencijal i način života, zauzeo je visoko četvrto mjesto – rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Vesna Kusin.

I to tako da je iza sebe ostavio poznate europske destinacije kao što su Dresden, Stuttgart, Frankfurt, Lyon i drugi.

“Zagreb je u velikoj konkurenciji od 294 grada Europe, pri čemu su analizirane kategorije kao što su ekonomski potencijal, radno okruženje, efikasnost, infrastruktura i naklonjenost poduzetništvu, ušao u prvih deset gradova budućnosti” – istaknula je Vesna Kusin.

Ova titula, svakako je velika motivacija svima onima koji rade na razvijanju glavnog grada Lijepe naše, a osim toga je i direktni poziv inozemnim, ali i našim ulagačima.

Vrijedno je spomenuti kako je osim metropole, u kategoriji mikro gradova s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja, Grad Ivanec na 1. mjestu te Grad Jastrebarsko na 7. mjestu.


Tekst: zagrebancija.com
Foto: apartmentcharlie-zagreb.com

 

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close