VijestiDomScenaKultura

ZAGREB: Dane Lozušić emotivno predstavio svoju prvu zbirku pjesama

U  konferencijskoj dvorani Hrvatske konzervativne stranke u petak, 13. svibnja 2016. održano je  predstavljanje zbirke pjesama “Od srca” pjesnika Dane Lozušića.

Zbirku su pred brojnim gostima i prijateljima uz autora Lozušića predstavio nedjeljni kolumnist našeg portala Plamenko Nosić i suradnica portala Marijana Klišanin. Prigodnim glazbenim pjesmama skup je uveličao mladi glazbenik Tomislav Leko a odabranu pjesmu pročitao Jerolim Čeko.

Zahvaljujući na iskazanoj časti da promovira knjigu, Plamenko Nosić rekao je kako su “Danine pjesme pitke i duboke, a neke prava remek djela”. “Kao da se preko Dane nastavlja tradicija lirskih velikana s kamena, od Dizdara, preko Šimića Ujevića do Stojića i Tolja”, rekao je Nosić koji je za ovu prigodu odabrao i pročitao  pjesmu “Sestri”.

U predgovoru zbirke pod naslovom “Emotivna rapsodija hercegovačkih sjećanja”  Mirela Pavić navodi kako je “šetati zatvorenim hodnicima Danine poezije izazov i vrlo ugodna avantura duha u kojoj možete naići na zidove rječiti šutnji, ali i na finu paučinu osjeća tuge koja ipak, na kraju negdje u zaklutku njegovih igara riječima nestane”. “Zavičajni motivi utkani su u gotovo svaku pjesmu, negdje vidljivo, a negdje tiho i nečujno proučeni sjećanjem i stalnim prisjećanjem na slike ranoga djetinstva i mladosti provedene u maglenome dimu rodne Vinice i Hercegovine”, stoji u predgovoru.

Autor Dane Lozušić rekao je kako je zbirku poezije posvetio voljenim osobama, te se posebno zahvalio osobama koje su pomogle da ova, kako je rekao, skromna zbirka, ugleda svjetlo dana.

 “Ljubav koju svaki čovjek dobije iz Božjeg dlana i pretoči u stihove, glazbu, umjetnost, jednakovrijedna je”, rekao je Dane dodajući kako je poezija simbolika. “Ovi stihovi su simbolika, mali pokušaj da pružanjem ruke svakom umornom i napaćenom, vratimo dušu i snagu našem voljenom narodu u ovim teškim, olovnim vremenima”, rekao je Dane Lozušić.

Naglasio je kako osobitu ljubav gaji prema “hrvatskim svetištima Međugorju i Vukovaru” te kako će sav prihod od prodaje zbirke pjesama ići socijalno ugroženim obiteljima u Vukovaru.

Više fotografija s promocije pogledajte ovdje. 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HKS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close