VijestiGrad Zagreb

U Zagrebu otvoreno Savjetovalište za poticanje rasta i razvoja djeteta

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević danas je u Domu zdravlja Zagreb – Centar otvorila „Savjetovalište za poticanje rasta i razvoja zdravog djeteta“


Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba donošenjem Programa promicanja i unapređenja  dojenja  u zajednici za razdoblje 2015. – 2017., u cilju povećanja broja dostupnih  savjetovališta za djecu i majke, provodi edukaciju specifičnih socijalnih skupina, majki i vulnerabilnih skupina, kao i unaprjeđenja suradnje s pedijatrijskim službama.

Tijekom zadnjih šest godina na području Novog Zagreba povećavao se broj novorođene djece. S obzirom na veliki broj trudnica i novorođenčadi u južnom dijelu grada Zagreba, gdje se nalazi veliki broj obitelji s malom djecom, želi se osigurati dostupnost zdravstvene usluge u zajednici. Savjetovalište bi omogućilo bolju i lakšu dostupnost obiteljima koje trebaju pomoć i podršku vezanu uz pravilan psihomotorni razvoj djeteta te prehranu i njegu dojenčadi i male djece, a koju će im pružati stručne osobe iz tog područja.

Od Projekta „Savjetovalište za poticanje rasta i razvoja zdravog djeteta“ svakako se očekuje pozitivan utjecaj na širu društvenu zajednicu jer, kao što znamo, zadovoljna i sretna obitelj temelj je društvene zajednice i njenog napretka..

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close