Turizam

Zadar i Šibenik upisani su na Listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a

Na 41. zasjedanju Odbora svjetske baštine (World Heritage Committee) koji se održava u Krakowu, Zadar i Šibenik upisani su na Listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.


Točnije, na ovu prestižnu listu upisan je obrambeni sustav Zadra te utvrda sv. Nikole koja je smještena na otočiću Ljuljevcu, na ulazu u kanal sv. Ante kraj Šibenika.

Vrijedne hrvatske lokacije upisane se u sklopu predloženog rada “Venetian Works of Defence between 15th and 17th centuries: Stato da Terra – western Stato da Mar, Croatia, Italy, Montenegro” odnosno “Obrambeni radovi Venecije od 15. do 17. stoljeća – Kopneni posjedi (zemlje-teritoriji) – zapadni Morski posjedi (zemlje-teritoriji) – Italija, Crna Gora i Hrvatska”.

Uz Hrvatsku, na Listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a uvršten je i utvrđeni grad Bergamo, Peschiera del Garda i gradske zidine Palmanove u Italiji, te grad Kotor u Crnoj Gori. Piše punkufer.dnevnik.hr

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close