Turizam

Zaboravljene turističke destinacije Europe

Kada izrađujemo svoje liste za iduća putovanja, obično na njih stavljamo destinacije kao što su New York, Pariz, Sydney, Rim, Pariz ili London. No, kako bi bilo da zavirimo u neke manje popularne destinacije, koje isto tako imaju pregršt ljepota? Otkrijte neke nove, do sada neistražene, a sjajne destinacije!


Lihtenštajn
Ova država je smještena između Švicarske i Austrije, a poznata je po tome što je među najmanjima na svijetu, i kao porezni raj. Glavni grad je Vaduz, a unatoč svojoj maloj površini, Lihtenštajn nije jako urbaniziran (kao što je to npr. Kneževina Monako).

Službeni jezik u Lihtenštajnu je Njemački, tako da nećete imati pretjeranog problema pri posjetu. Ukupna površina Lihtenštajna iznosi 160,475 kilometara kvadratnih, a ukupna duljina svih granica 77,9 kilometara – tako da je ova država idealna za razgled u jednom vikendu!

Bjelorusija
Ova kontinentalna država nema izlaza na more, ali je vrlo dobro povezana riječnim tokovima, posebno s Ukrajinom i Rusijom. Bjelorusija ima staru i kulturno bogatu tisućljetnu povijest, ali je njezina državna neovisnost relativno mlada.

Kroz svoju povijest Bjelorusija je u državničkom i kulturološkom smislu duže vrijeme bila vezana sa Ukrajinom. U Bjelorusiji ima mnogo dvoraca, od kojih se ističu Mir i Nesviž pod zaštitom UNESCO-a. Jedna od najpoznatijih građevina u zemlji je tvrđava u Brestu građena od 1838. do 1842. godine.

Srbija
Tako blizu, a gotovo previše zapostavljena. Zaboravite na sve tenzije koje vladaju na političkoj sceni, Srbija je država s kojom smo živjeli zaista dugo godina, i samim time imamo i određenu zajedničku povijest. Kulturna baština, predivna priroda, prostranstva planina i brojne rijeke samo su neke od stvari koje vam Srbija nudi.

Kada spomenemo i Beograd koji je svojevrsni ekonomski, zabavni i kulturni centar Balkana – mislimo da je Srbija genijalan odabir za vaše iduće putovanje! Manastiri, roštilj, rakija, skijanje, festivali – ako ste proputovali cijelu Lijepu našu, vrijeme je da proširite horizonte!


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close