Turizam

Za vikend moguć posjet Planinarskom domu Zavižan

Iako posjeti Nacionalnom parku Sjeverni Velebit nisu bile preporučivani zbog otežanog pristupa, do Planinarskog doma Zavžian tijekom narednog vikenda moći će se doći, a iz Uprave tog nacionalnog parka za idući petak najavljuju obilježavanje Međunarodnog dana planina u Krasnom.


Ravnateljica parka Irena Glavičić-Sertić izjavila je u četvrtak da od ponedjeljka svuda ima mjestimice leda, kako do ulaza gdje je asfalt, tako i makadamom do Zavižana.

No, prema vremenskoj prognozi za vikend će biti jugo, pa će čuvari prirode biti na ulazu Babić Siča (1300 metara nadmorske visine) na sjevernom dijelu parka, glavnom ulazu do Zavižana, te ljudima davati informacije o mogućem kretanju.

“I sada mogu reći samo vjerojatno jer se stanje mijenja iz dana u dan i sata u sat, ali mislimo da će se do Zavižana moći doći te će sigurno biti od 8 do 16 sati otvorena Kuća Velebita u Krasnom. No, kako god bilo zbog stanja na povremeno skliskim stazama, planinarenje nije preporučljivo, ali će se od Babić Siče do Planinarskog doma na Zavižanu moći doći neasfaltiranom planinskom cestom u petak, subotu i nedjelju“, rekla je Glavičić Serić.

Dodala je kako je u Krasnom, gdje je Uprava Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, sada vedro i hladno, a jutros je bilo minus 7 stupnjeva Celzijusa s par centimetara snijega.

Ta ustanova priprema se za Međunarodni dan planina 11. prosinca i obilježavanje 20 godina od proglašenja Nacionalnog parka. U petak, 13. prosinca od 16 sati u Krasnom će se održati prigodna ekološka predavanja te program na temu ˝Važnost planina za mlade˝ s druženjem uz jelo i piće.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Mirko Vukušić / Nacionalni park Sjeverni Velebit (Facebook)

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close