DogađanjaVijesti

Za autobus iz ‘Ko to tamo peva‘ stigle 4 ponude iz Srbije, iz Zagreba poručuju: Nema šanse, to će biti naš ‘show car‘!

KULTNI FILM

Za autobus iz kultnog filma ‘‘Ko to tamo peva‘‘, vjerojatno najpoznatiji rekvizit iz arhiva Jadran filma, stigle su četiri ponude iz Srbije, no u upravi nekadašnjeg ‘‘jugoslavenskog ‘Hollywooda‘‘ iz zagrebačke Dubrave rezolutno odgovaraju – autobus nije na prodaju.


‘‘Dobili smo ponudu za suradnju od više tvrtki koje se bave produkcijom i eventima s područja bivše Jugoslavije, ali i četiri ponude iz Srbije za prodaju autobusa s natpisom ‘Krstić i sin‘. No, to smo morali otkloniti jer taj autobus, jednostavno, nije na prodaju‘‘, kazao je predsjednik uprave Jadran filma Vinko Grubišić.

‘‘Ovaj autobus će zaista voziti po cestama bivše Jugoslavije. Zaista će tu biti i neki Miško koji će nas voziti zavezanih očiju. Uostalom, to nam ionako rade‘‘, zaključio je. Kako ističu u Jadran filmu, riječ je o autobusu mercedes-benzu O 3500 koji se proizvodio od 1949. i koji, suprotno uvriježenu mišljenju, nije bio model koji se mogao voziti po srbijanskim provincijskim zemljanim cestama uoči izbijanja Drugog svjetskog rata i bombardiranja Beograda, završne scene filma Slobodana Šijana.

Zaključuju i kako je obnovu autobusa značajno usporila koronakriza, potres i oluja koji su poharali Zagreb i Dubravu zbog čega su rokovi njezina završetka pomaknuti za godinu dana. No, osim što je navedeni autobus najvjerojatnije najpoznatiji, a zasigurno najveći filmski rekvizit Jadran filma, on je i kruna ove godine pokrenute obnove arhiva i fondova tog nekadašnjeg filmskog diva.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: Youtube screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close