Tehnologija

Windows 10 – posljednja verzija Windowsa?

Jedna od glasina koja je tijekom posljednjih mjeseci nekoliko puta objavljena u medijima bila je kako u Microsoftu razmišljaju o promjeni strategije za svoj operativni sustav i kako će Windowsi u budućnosti postati pretplatnički servis, poput npr. Officea 365.


Iz Microsofta ove glasine nikada nisu potvrdili, no prema informacijama The Vergea, čini se kako u ovoj kompaniji zaista razmišljaju o velikim promjenama vezanim uz operativni sustav Windows. Na ovoj stranici napominju kako je nedavnoj Ignite konferenciji Jerry Nixon iz Microsofta rekao kako će Windows 10 biti ‘posljednja verzija Windowsa’ – pri tome, naravno, ne misli kako namjeravaju odustati od daljnjeg razvoja najpopularnijeg operativnog sustava za računala, već kako će, umjesto jedne velike nadogradnje svakih nekoliko godina, Microsoft konstantno nadograđivati i poboljšavati komponente postojećeg OS-a.

Na novinarski upit o ovom komentaru o posljednjoj verziji Windowsa, iz Microsofta nisu demantirali te informacije, već je glasnogovornik kompanije rekao kako ti komentari reflektiraju način na koji će njihov operativni sustav biti isporučen kao servis, konstantno donoseći inovacije i novitete korisnicima. Iako je još rano govoriti o budućem brandingu, napominju u Microsoftu, korisnici mogu biti sigurni kako će Windows 10 uvijek imati najnovije nadogradnje te će pokretati različite uređaje – od osobnih računala preko pametnih telefona do Surface Huba, HoloLensa i Xboxa. Trenutno nema informacija niti o načinu naplaćivanja ove verzije Windowsa, tj. hoće li se u Microsoftu zaista odlučiti na mjesečnu ili godišnju pretplatu za njegovo korištenje (na što se npr. odlučio Adobe sa svojim CC verzijama programa) ili na neki drugi način naplaćivanja.


 

Tekst: zimo.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close