Scena

Vukovarski vodotoranj prikuplja donacije za obnovu, sudjelujte i vi!

Uz Vučedolsku golubicu najpoznatiji simbol Vukovara je vodotoranj, a napokon je došlo vrijeme da se i obnovi. 20 milijuna kuna iznos je koji je potrebno prikupiti kako bi se napravljeni projekt proveo u djelo i kako bi Vukovar dobio uređeni ponos i spomen dom koji zaslužuje.

U projekt se uključuje cijela Hrvatska, nekoliko velikih gradova već je dalo podršku. Splitsko-dalmatinska županija, gradovi Split i Zagreb sa gradonačelnicima Baldasarom i Bandićem, kao i Dubrovnik.

Simbol Vukovara obnavlja se na inicijativu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Podrška državnog vrha vrlo je važna kako bi se projekt čim prije završio. Zajedništvo koje već sada pokazuje ovaj projekt zaista je od nemjerljive važnosti kako bi nakon nekoliko velikih spomenika na vukovarskom području, bio obnovljen i onaj najveći. Popis donatora biti će ugraviran u Vodotoranj. Goran Rako je arhitekt koji je osmilio obnovu, a ideja je da se što manje intervenira na Vodotornju. Unutar bivšeg “lonca” za vodu biti će memorijalna ostakljena soba. Sudjelujte i Vi!

UPLATE ZA VODOTORANJ


RH kod Addiko banke

IBAN: HR6525000091501143536

model: HR99

opis: projekt vodotoranj

uplate u inozemstvu kod Hypo banke

BIC: HAABHR22

IBAN: HR6525000091501143536

opis: projekt vodotoranj

***

pozivom na telefon 060 9084 donirate 5 kuna + PDVČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Radionica arhitekture

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close