Lifestyle

VREMENSKA PROGNOZA Uživajte u “babljem ljetu” u listopadu!

U subotu će na istoku Hrvatske prevladavati sunčano. Ujutro je mjestimice moguća magla, a još će biti i razmjerno svježe, većinom od 5 do 8 °C. No, danju će, uz obilje sunca i većinom slab južni i jugoistočni vjetar biti toplije nego u petak, uz najvišu temperaturu od 23 do 25 °C, javlja HRT.


U središnjoj Hrvatskoj su se u petak niski oblaci ponegdje zadržali veći dio dana pa je i temperatura bila nešto niža od prognozirane. No, u subotu će biti vjetrovitije, pa se uz povremeno umjeren jugozapadnjak magla, ako je i bude, neće dulje zadržati. Tako će uz pretežno sunčano vrijeme poslijepodne biti osjetno toplije, uz najvišu temperaturu zraka od 21 do 24 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu većinom sunčano, ponegdje uz jutarnju maglu; te razmjerno toplo, u gorju i vjetrovito, uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C u gorju i unutrašnjosti Istre te od 12 do 14 °C na Jadranu, a dnevna većinom od 18 do 21 °C, u unutrašnjosti Istre i uz more 22 do 24 °C.

Toplo i većinom sunčano bit će i na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab jugozapadni i zapadni, uz malo valovito more, temperature uglavnom između 20 i 22 °C. Temperatura zraka ujutro od 14 do 17 °C, u unutrašnjosti 6 do 11 °C, a poslijepodne većinom od 23 do 25 °C.”

Sljedećih dana većinom suho, sunčano i još toplije…

U nedjelju i početkom sljedećeg tjedna bit će još toplije, uz najvišu temperaturu uglavnom između 20 i 25 °C, a i jutra će biti manje svježa. Jutarnja magla u kopnenom će području biti rjeđa nego u petak. U ponedjeljak će biti oblačnije, a od sredine tjedna povećava se i vjerojatnost za mjestimičnu kišu.

I na Jadranu će sljedećih dana biti većinom sunčano, jedino će na sjevernom Jadranu biti malo više oblaka. Mogućnost za mjestimičnu slabu kišu u nedjelju i ponedjeljak postoji uglavnom na riječkom području, a u srijedu i drugdje. Uz obilje sunca te i dalje ugodno toplo more, temperature od 20 do 22 °C, bit će sigurno i kupača, a s pritjecanjem još toplijeg zraka sljedećih dana svi ćemo moći uživati u ovom dašku ljeta sredinom listopada, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close