Lifestyle

Vremenska prognoza: U Europu stiže novi val hladnoće!

U iduća tri dana Europu bi trebao zahvatiti novi hladni val, javlja meteorološki servis Severe weather Europe, a prenosi 24sata


Hladna fronta koja je došla sa sjevera već je zahvatila Alpe pa se može očekivati i prvi obilniji snijeg ove sezone. Na sjevernom dijelu u ponedjeljak i utorak na visinama iznad 1400 metara nadmorske visine očekuje se i do pola metra snijega, a ističe kako će i u Sloveniji padati snijeg, ali ipak samo iznad 2000 metara nadmorske visine.

Drugi hladni val dolazi nakon srijede i zahvatit će istočnu Europu i balkanski poluotok.

U dijelovima Hrvatske već je i jutros bilo prilično hladno, ponegdje i s temperaturama ispod nule – primjerice u Bednji, Gospiću, Otočcu. Zagreb se probudio na 3 stupnja, a Rijeka na 12,3.

U ponedjeljak Hrvatsku očekuje ponovno oblačnije, uz južinu, te povremenu kišu najprije na Jadranu i područjima uz njega, a u većini ostalih krajeva prema kraju dana i tijekom utorka, kada će na sjevernom dijelu Jadrana ponovno puhati jaka i olujna bura.

Navečer i u noći na utorak oborina će se proširiti na većinu zemlje, a uglavnom suho će se zadržati u Slavoniji.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 11 i 16. Najviša dnevna od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25 °C, piše DHMZ.

U srijedu sunčanije, uz slabljenje vjetra, a u četvrtak ponovno oblačnije i vjetrovitije.

Više na 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close