VijestiLifestyle

Vremenska prognoza: Napokon slijede sunčaniji dani

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Iza nas je još jedna hladna fronta. Ostavila nam je današnju svježinu, ali slijedi nam napokon nekoliko stabilnijih i sunčanijih dana pod utjecajem grebena anticiklone s juga.


Kiša se ispadala u noći, a ujutro je krenulo razvedravanje. Više oblaka ima tek ponegdje u gorju i mjestimice u Dalmaciji. Bit će tako ubrzo i pretežno sunčano. No, duž Jadrana u početku još razmjerno vjetrovito uz umjerenu i jaku, pod Velebitom na udare olujnu buru.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, tek tu i tamo uz prolazno umjerenu naoblaku. Vjetar slab, ali će biti svježe uz 16-17 °C, za planinare u gorju i do 5 stupnjeva niže od toga.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano, prolazno više oblaka još samo prema zapadu oko Slavonskog gorja. Vjetar će oslabjeti, često i potpuno izostati, a temperatura biti između 15 i 18 °C.

U Dalmaciji sunčanije, tek koji oblak na nebu, a ponegdje i potpuno vedro. Bura će okrenuti na slab do umjeren, prema otvorenome i pojačan sjeverozapadni vjetar. Temperatura slična ili čak malo viša od jučerašnje, bit će između 21 i 24 °C.

Na sjevernom Jadranu prevladavajuće sunčano, a samo malo zaostalih oblaka može biti u gorju, oko Učke, Risnjaka i Velebita. Znatno mirnije nego prijepodne, bura će nastaviti slabjeti, a tek će ponegdje i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura uz more oko 20 °C, a svježije u gorju, osobito Gorskom kotaru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi sunčanije razdoblje, a nakon nedjeljnog prohladnog jutra i osjetno toplije proljetno vrijeme. Od ponedjeljka će uz južinu biti i iznadprosječno toplo s temperaturom iznad 25 °C. Najaviti će ta sparinu pak iduću promjenu koja će nas, čini se, očekuje sredinom tjedna kada opet nakratko i malo osvježiti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Stabilnije i na moru te posvuda ugodno toplo. No, početkom tjedna kreće nova južina s kojom će postupno ipak biti sve neugodnije, osobito od utorka kada potkraj dana stiže jače naoblačenje sa zapada. U srijedu pljuskovi, grmljavina i nevere duž cijele obale.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close