Vijesti

Vremenska prognoza: Hladnije i oblačnije razdoblje će potrajati barem do sredine idućeg tjedna

Ulazimo u jedno hladnije i oblačnije razdoblje koje će potrajati barem do sredine idućeg tjedna.


Nakon glavobolje od južine i pada tlaka, nevolje bi ponegdje mogla prouzročiti dva vrlo kišovita i vjetrovita dana. Krivac za to Genovska ciklona koja nam doprema velike količine vlažnog i sve hladnijeg zraka, a prilično će se sporo premještati preko Jadrana dalje prema jugu Sredozemlja.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne promjenjivo uz mjestimičnu kišu ili pokoji pljusak, osobito na sjevernom Jadranu. Jugo i jugozapadnjak malo će popustiti, no još na moru mogu biti pojačani i jaki. Jutro će tako još ostati razmjerno ugodno, barem što se temperatura tiče, ali na kopnu ponegdje može biti i magle.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve oblačnije uz navečer sve izraženiju, ponegdje i obilnu kišu. Pritom može i zagrmjeti. Zapuhat će umjeren i jak sjeverac s kojim će osvježiti pa temperatura ostaje uglavnom ispod 20 °C.

Na istoku zemlje pretežno oblačno, povremeno s kišom, češća prema kraju dana, osobito u Posavini. Vjetar će oslabjeti, a temperatura biti niža nego jučer, tek oko 20 °C.

U Dalmaciji uz naoblačenje, pljuskovi i grmljavina sve intenzivniji, a krajem dana moguća je i obilna količina kiše u razmjerno kratkom vremenu. Pritom ostaje vjetrovito s umjerenim i jakim jugom, ali će i ovdje malo osvježiti.

Na sjevernom Jadranu i okolnom gorju najranije tmurno, kišovito, ponegdje s izraženijim pljuskovima, grmljavinom i obilnom oborinom. Umjereno jugo do večeri će okretati na umjerenu i jaku buru koja pod Velebitom već može imati olujne udare.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ulazimo u jedno hladnije i oblačnije razdoblje koje će potrajati barem do sredine idućeg tjedna. Glavnina kiše i to u obilnim količinama, pasti će od četvrtka rano ujutro do petka prijepodne. Zatim ipak nešto rjeđa. Uz to će osjećaju hladnoće pridonositi umjeren gdjegod jak sjeveroistočni vjetar.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno oblačno uz češće nevere i kišu tijekom četvrtka. Pljuskovi zatim rjeđi, moguće još ponegdje izraženiji u Dalmaciji. Duž obale će se proširiti olujna, na udare pod Velebitom orkanska bura, no, ona će na sjevernom dijelu barem nakratko donijeti sunčana razdoblja, najizglednije u subotu.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close