Lifestyle

Vlasnik vikendice kraj Plitvica traži veš-mašinu koju su odnijeli “migranti”!

Na Facebook profilu jedne Karlovčanke pronašli smo zanimljivu objavu u vezi migranata koji na ilegalnom putu iz BiH prema Sloveniji prolaze kroz šume Like i Gorskog Kotara.


Autorica objave ironično se osvrnula na problem s migrantima koji u posljednje vrijeme sve češće provaljuju u napuštene kuće i prazne vikendice te ondje provode noći, griju se, jedu i spavaju.

Karlovčanka je opisala iskustvo svog prijatelja, vlasnika jedne vikendice pored Plitvičkih jezera u koju su migranti nedavno provalili. Kako bi pomogao ljudima u nevolji i smanjio štetu koja nastaje uslijed provala, vlasnik vikendice je na vratima ostavio poruku migrantima da su otključana.

Migranti su nastavili noćiti u njegovoj vikendici, no čini se da je i netko od susjeda “iskoristio priliku” jer je iz vikendice nestao namještaj i perilica rublja.

Pročitajte objavu!

„Na putu migranata, ljudi koji iz raznih dijelova svijeta pokušavaju stići u neku od uređenih i bogatih zemalja zapada i ostvariti svoje pravo na život, slobodu i sreću, našla se i vikendica moga prijatelja, u Lici, u zaseoku blizu Plitvica.

Ubrzo nakon što se ispostavilo da preko ličkih brda i šuma prolaze kolone nesretnih ljudi, provaljeno je i u njegovu vikendicu. Kada je došao, brava na ulaznim vratima je bila odvaljena, zalihe hrane pojedene, nešto odjeće je nestalo, a struja korištena za punjenje mobitela – potrošena.

I tako je moj prijatelj na vratima ostavio poruku da su otključana, da ih ne treba razbijati i zamolio je da ih, kada odlaze, dobro zatvore kako životinje ne bi ulazile u kuću. U kući je pak ostavio upute o tome gdje uključiti struju, svjestan da je pun mobitel i GPS ono najvažnije što tim ljudima treba, i još neka sitna uputstva.

I doista, sve je postalo lakše i s manje štete. Međutim, prije nekoliko tjedana nestala mu je vešmašina i još neki dijelovi pokućstva. Pa eto, s obzirom na ovu sveopću mobilizaciju naroda u borbi protiv migranata, molim one koji vide jednog od njih, a koji se prema zapadu kreće s vešmašinom ili ormarom na leđima, da ih svakako prijave najbližoj policijskoj stanici.“Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close