Ličko-senjska županijaPolitika

Vjerovnici Agrokora kod predsjednika Vlade Andreja Plenkovića: Puna podrška nastavku procesa i postizanju nagodbe

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji potpredsjednice Vlade Martine Dalić i ministra Davora Božinovića, sastao se danas s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća u postupku izvanredne uprave trgovačkog društva Agrokor i predstavnicima financijskih vjerovnika kompanije kako bi ih upoznao s tijekom konzultacija o prijedlozima novih članova izvanredne uprave koje će Vlada sukladno svojoj odgovornosti tijekom ovog tjedna predložiti Trgovačkom sudu.


Dosadašnja provedba Zakona o procesu izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja u Republici Hrvatskoj omogućila je nastavak redovitog poslovanja Agrokora, ali i drugih hrvatskih kompanija, velikih i malih dobavljača te spriječila  destabilizaciju hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava.

Vjerovnici su izrazili punu potporu daljnjem nastavku procesa izvanredne uprave, postizanju nagodbe i uspješnom restrukturiranju poslovanja kompanije i zahvalili Vladi na dosadašnjoj podršci.

Na sastanku su sudjelovali gospodin Mato Brlošić, predstavnik malih dobavljača, gospođa Marica Vidavković, predstavnica velikih dobavljača te predstavnici financijskih institucija gospodin  Miljenko Živaljić i  gospodin Claudio Cesario (Unicredito Zagrebčka Banka, gospodin Tom Wagner i gospodin Andrew Shannahan (Knighthead), gospodin Sergei Volk (Sberbank), gospodin Riccardo Orcel i Roman Nagaev (VTB).Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Press Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close