Turizam

VJEČNI GRAD: Putujte u Rim s Turističkom zajednicom Općine Plitvička Jezera!

“Svatko, prije ili kasnije, dođe u Rim”, rekao je engleski pjesnik Robert Browning prije više od dva stoljeća.


Rim je jedan od najljepših gradova svijeta. Panteon, Trg svetog Petra i Fontana di Trevi samo su neke od zanimljivosti koje Vječni Grad čine privlačnim milijunima turista iz cijelog svijeta. Ako je i vaša želja posjetiti veličanstveni glavni grad Italije, ne propustite petodnevno putovanje u Rim koje krajem studenog organizira Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera.

Program putovanja

1. dan, 22.11.2017. (srijeda)

Polazak iz Korenice u 20:00 sati i sa Mukinja u 20:15 sati.
Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema Rimu.

2.dan, 23.11.2017. (četvrtak)

RIM

Po dolasku u Rim slijedi posjet katakombama – starim grobnicama još iz rimskog vremena i sastajalištu prvih kršćana. Kraće zaustavljanje ispred patrijarhalne Bazilike sv. Pavla izvan zidina. Odlazak u hotel, ostavljanje prtljage (prijava u sobe u pravilu nije moguća prije 15:00 sati) te odlazak javnim prijevozom prema prema Trgu Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjet Panteonu i odmor na Trgu Navona. Nastavak šetnje prema Španjolskom trgu – omiljenom okupljalištu mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi – jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, 24.11.2017. (petak)

RIM

Doručak. Ujutro odlazak do Vatikana i Trga sv. Petra gdje će se vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet Vatikanskim muzejima. Razgledavanje se nastavlja šetnjom do Anđeoske tvrđave pa dalje preko Mosta sv. Anđela do Palače pravde. Slijedi odlazak javnim prijevozom do čuvenog Rimskog foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavlja se prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka.  U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet će se Michelangelov Mojsije, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobna ploča u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 25.11.2017. (subota)

RIM – FAKULTATIVNI IZLET U POMPEJE -RIM

Nakon  doručka moguć je fakultativni cjelodnevni izlet u Pompeje i razgledavanje uz pratnju gradskog vodiča starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji te na sjecištu putova prema morskoj luci, Pompeji su podignuti na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Ovaj će izlet posjetiteljima otkriti i dio krajolika i prirodnih ljepota juga Italije. Povratak u Rim planiran je u ranim večernjim satima.

(Važna napomena: izlet u Pompeje će se realizirati samo ako se za njega prijavi  minimalno 25 putnika – prijave se primaju kod pratitelja putovanja; ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, nastavak razgleda grada i slobodno vrijeme za osobne programe, posjete nekom od brojnih rimskih muzeja i spomenika ili shopping.).

5. dan, 26.11.2017. (nedjelja)

RIM – ORVIETTO – HRVATSKA

Nakon doručka slijedi odlazak iz Rima i posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio.

Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem i dolazak u kasnim satima.

Cijena putovanja

Cijena putovanja po osobi, uz minimalno 40 osoba po autobusu iznosi 980 kn. Cijena uključuje pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 3*/4* u Rimu (Stazione Termini) u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja sa doručkom, zakonsku jamčevinu, troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje: prijevoz autobusom, ručkove i večere, ulaznice za kulturnopovijesne spomenike koji se posjećuju tijekom razgledavanja, boravišnu pristojbu u Rimu, karte za javni gradski prijevoz.

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 560 kn, a doplata po osobi za boravišnu pristojbu u Rimu plaća se na licu mjesta u hotelu i iznosi 6 eura po osobi po noćenju

Fakultativne doplate

  • ulaznice za Katakombe: 8 € po osobi – plaćanje na licu mjesta
  • ulaznice za Vatikanske muzeje: 16 € po osobi ili 120 kn (plaćanje u uredu TZ)
    u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €
  • žičara do Orvieta – 2,60 € po osobi
  • izlet u Pompeje 50 € ili 380 kn ( plaćanje u uredu TZ), po osobi (uključena ulaznica u Pompeje, lokalni vodič i prijevoz Rim – Pompeji – Rim), uz minimum 25 osoba (mladi do 18 godina plaćaju cijenu izleta 44 € po osobi ako su državljani EU).

Prilikom rezervacije moguće je uplatiti i putno zdravstveno osiguranje 55 kn po osobi (plaćanje u uredu Turističke zajednice) .
Za putovanje u Italiju nema posebnih viznih i graničnih ograničenja, potrebna je samo važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Prijave i uplate se vrše u Uredu turističke zajednice do popune mjesta u autobusu ili najkasnije do 30. listopada 2017. godine.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close