DogađanjaVijesti

Više od 10 tisuća žena nosi ime iz pjesama Olivera Dragojevića. Čak su 44 Nadaline, ali jedna je favorit

KOJI JE OLIVEROV NAJVEĆI HIT?

Dani sjećanja na glazbenu legendu koja nas je napustila na današnji dan prije pet godina obilježit će veliki koncert “Trag u beskraju”.


Na petu godišnjicu od odlaska Olivera Dragojevića, Hrvatska se prisjeća genijalnosti mnogima omiljenog hrvatskog pjevača i odaje mu počast. U Veloj Luci održana je misa zadušnica, a uskoro će tamo stići i raspjevani trajekti.

Dani sjećanja na glazbenu legendu obilježit će veliki koncert “Trag u beskraju” na kojem će i ove godine nastupiti poznati hrvatski glazbenici među kojima su Danijela Martinović i Hari Rončević. Neprežaljenog morskog vuka prisjetio se i Državni zavod za statistiku koji je objavio koliko žena u Hrvatskoj nosi imena koja se spominju u poznatim Oliverovim pjesmama.

Prema rezultatima popisa stanovništva iz 2021., najviše je Magdalena, i to njih gotovo šest i pol tisuća. Opjevao je Oliver u svojim pjesmama i ime Manuela koje danas nosi 2677 žena, a ime Luce njih 879.

Legendarna pjesma Nadalina koja je objavljena prije više od 40 godina nadahnula je neke roditelje da svojim djevojčicama daju upravo to ime. Trenutno ih u Hrvatskoj ima 44. U stihovima “Dženi, probudilo nas more” danas će se pronaći 24 Hrvatice.

Već pet godina Hrvatska i Vela Luka ne mogu zaboraviti svog Olivera čije pjesme žive i danas. Najbolji su dokaz za to komentari ispod objave DZS-a u kojima su se pratitelji prisjetili i istaknuli još neka imena poput Sonje, Cicibele, Anđele i Danijele koja su im ostala u posebnom sjećanju zahvaljujući njegovim stihovima.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: danas.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close