Ličko-senjska županijaVijestiIzdvojenoPromo

Vikend rezervirajte za dvodnevnu zabavu na Eko Etno Gacka!

Sve je spremno za još jedan vikend prepun zabave u Otočcu!

Omiljena manifestacija Eko Etno Gacka se opasno približava, a osim najbolje zabave to znači i snažnu konkurenciju vrsnih kuhara kotlića koji se nadaju prestižnoj tituli najboljeg. Naime, ova dvodnevna gastro manifestacija najveća je i najposjećenija manifestacija na području Grada Otočca koja okuplja nekoliko tisuća posjetitelja, zbog čega je biti najbolji pravi prestiž za koji se mnogi bore.

Napeto je i u taboru Vedrana Oreškovića i njegove ekipe “KUD Niprije” koji su lani odnijeli titulu za najkreativnije uređen prostor, a koje smo ovom prilikom priupitali hoće li je pokušati obraniti s obzirom da se od njih opet mnogo očekuje.

„I ove godine očekujemo pobjedu, postoji li išta drugo? Na temi se konstantno radi… U odnosu na prošlu godinu dodatno smo podignuli ljestvicu te se nadamo jakoj konkurenciji.“, poručuju. Naravno, bira se i najsimpatičniji kuhar što je posebno laskava titula, a Vedran i ekipa ciljaju i na tu nagradu.

Pitali smo ih i da nam otkriju tajnu dobrog kotlića, koju ipak kriju kao zmija noge… „Tajna dobrog kotlića je dobra ekipa, druženje, dobar komad mesa, hladno piće i posebni sastojak koji ne otkrivamo.“, poručuje ekipa zagonetno.

Ističu kako su kombinacija iskustva i kreativnosti jednako važni, zbog čega se uzdaju u svog iskusnog kuhara s najinovativnijim idejama. „Prošlogodišnja nagrada je najljepša uspomena, zbog čega protivnicima poručujemo opet ćemo pobijediti, protivnicama “Welcome”, a svima ostalima savjetujemo da se priključe sljedeće godine.“, zaključuje ekipa koja nam otkriva kako svoj kotlić čak planiraju ponuditi na kušanje glazbenoj zvijezdi večeri Maji Šuput.

Rezervirajte 28. i 29. srpnja za manifestaciju Eko Etno Gacka jer Vas u gradskom parku u Otočcu očekuje odlična atmosfera, bogat zabavni program i pregršt finih specijaliteta.

PROGRAM MANIFESTACIJE
28. 7. (PETAK)
16:00 – početak izložbe i prodaje lokalnih proizvoda iz čitave Hrvatske
17:00 – 19:00 – radionice za djecu i odrasle
– Udruga Palagruža iz Komiže – radionica tradicionalne brodogradnje „Komiška gundula“
19:00 – kazališna predstava za djecu „Dobro se dobrim vraća“ u izvedbi produkcije Z iz Splita
20:00 – nastup glazbenog dua Tea & Jan
20:30 – Gastro dio: degustacija „finger food“ specijaliteta od pastrve i sira, brudeta od srdelica i srdelica s grilla (koje će pripremati udruga Palagruza s Visa) te domaćeg vina iz Slatine (udruge ličana Vila Velebita iz Slatine).
21:30 – nastup tamburaškog sastava Čuvari Noći iz Valpova

29. 7. (SUBOTA)
10:00 – vožnja Komiške gundule po Gacki
13:00 – okupljanje timova za pripremu lovačkog gulaša (kotlića)
16:00 – početak izložbe i prodaje lokalnih proizvoda iz čitave Hrvatske
17:00 – službeno otvorenje uz pozdravni govor
19:30 – ocjenjivanje lovačkog gulaša (kotlića)
20:00 – nastup GS Big Band-a
21:00 – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
22:00 – koncert Maje Šuput
00:00 – nastup GS Big Band-a

19. po redu manifestacije Eko Etno Gacka koju organizira Turistička zajednica Grada Otočca pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te financijsku potporu Ličko – senjske županije, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Ličko – senjske županije i Grada Otočca.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close