Ličko-senjska županijaObrazovanje

VIDEO Znate li koje je ocjene imao Tesla u školi? Ovako je to radio genije

Zanimljiv video o ocjenama koje je poznati lički izumitelj Nikola Tesla imao u srednjoj školi i na fakultetu, objavljen je na YouTube kanalu “Tubees”.


Iza ovog kanala stoji Toby, Youtuberica koja se inače bavi matematikom, astronomijom i fizikom. Diplomirala je matematiku i fiziku na Sveučilištu na Novom Zelandu, a njene videe prati više od 400.000 pretplatnika.

Toby je pokazala kopije originalnih dokumenata koji se inače nalaze u arhivi TU Graz. Tesla je pohađao Gimnaziju Karlovac od 1870. do 1873. godine, a iz dokumenata je vidljivo da je tijekom cijelog školovanja bio izvrstan, osim na polugodištu treće godine kad je iz matematike imao zaključenu jedinicu. Za to je imao dobar razlog, te godine je zbog bolesti izbivao iz škole dva mjeseca, no ubrzo je sve nadoknadio i na kraju školske godine je ponovno bio odličan iz matematike.

Pogledajte video!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close