KontinentalniTurizam

VIDEO Trešnjevački plac, jedno od najživopisnih mjesta u Zagrebu možete obići u virtualnoj stvarnosti VR 360

METAVERZUM U ZAGREBU

Trešnjevački trg jedno je od najživopisnijih mjesta u Zagrebu, prvenstveno zahvaljujući Trešnjevačkoj tržnici – jednoj od najstarijih tržnica grada Zagreba.


Kao i većina zagrebačkih tržnica i ona je otvorena 20-ih godina 20. stoljeća. Bilo je to doba prve urbanizacije istočnog dijela kvarta, kada su se na Trešnjevki gradile radničke četvrti sa skromnim nastambama zagrebačkih radnika.

Zašto se zove “Trešnjevka”?

Prema jednoj legendi, sve je započelo sa stablom trešnje ispod kojeg su se okupljali proizvođači hrane iz obližnjih prigradskih sela koji su radnicima prodavali domaće proizvode. Nakon što je tridesetih godina i formalno proglašena jednom od gradskih tržnica, Trešnjevački plac kao omiljeno kvartovsko okupljalište je rastao zajedno sa svojim stanovnicima. S vremenom se uređuje park, na tržnici niče prva zgrada – ribarnica, a krajem pedesetih godina gradi se zgrada robne kuće NAMA.

Neformalni i omiljeni centar grada

Njen izgled tradicionalne tržnice na otvorenom, sa štandovima na kojima se prodaje svježe voće i povrće, meso, cvijeće, domaći sir i med, desetljećima se nije mijenjao. Iako joj mnogi zamjeraju da je jedna od najstaromodnijih u cijelome gradu, šetnja kroz subotnju vrevu i neodoljivo šarenilo mirisa i okusa otkrit će vam zašto je bila i ostala neformalni i omiljeni centar ovog dijela grada.

Upute za gledanje:

• ukoliko snimku gledate putem mobitela okrenite ekran u desno ili lijevo i razgledajte okolinu
• ukoliko snimku gledate putem laptopa ili računala, pritisnite desnu tipku miša i povucite pogled desno ili lijepo i razgledajte okolinu
• ukoliko snimku gledate preko VR headset uređaja, prebacite se na 360 snimku i uživajte u potpunom dojmu!

Video je snimila agencija Prilika Grupa u tehnologiji VR 360.

Izvor: VIRTUALNASTVARNOST.NET

 

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close