LokalnaPolitikaIzdvojeno

VIDEO Stilinović i Starčević političarima održali lekciju o civiliziranom ponašanju u Ličko-senjskoj županiji

VIDEO ZA POVIJEST

Protukandidati na lokalnim izborima 2021. u drugom krugu Starčević i Stilinović, napravili su povijesan razgovor u Ličko-senjskoj županiji


Ličko-senjska županija poznata je političkom cirkusu, padanjima i neizglasavanjima Proračuna (Otočac, Županija), nekulturi od strane političara, pokvarenim medijima, zlim novinarima, lošim političarima, prljavim potezima političara protiv svojih sugrađana i protukandidata, pokušajima uništavanja poslovanja privatnih poduzetnika od strane političara, i mnogočemu lošem u istom tonu. Za sve to, krivi su mnogi političari, te mnogi mediji.

No, u izbornoj noći, cijela Ličko-senjska županija svjedočila je povijesnom trenutku. Svi zajedno, svjedočili smo trenutku razgovora i komunikacije na vrlo normalnoj razini. Nismo na to navikli u Lici, ali i to smo doživjeli. To je trenutak političke kulture, i napretka ličke civilizacije i političkog svijeta. Karlo Starčević iz HSP-a, pobjednik i gradonačelnik Gospića, te njegov protukandidat Mario Stilinović iz HDZ-a, koji je tu večer izgubio u drugom krugu, ljudski su jedan drugom stisnuli ruku. Stilinović je zahvalio Starčeviću, te se ponudio kao podrška svim kvalitetnim projektima koji idu na dobrobit svim građanima Gospića, a Starčević je Stilinoviću zahvalio i rekao da “nije bilo korektnijeg političkog protivnika od tebe” (Stilinovića, op.a.).

Podsjetimo, Stilinović u svojoj političkoj kampanji nije svakodnevno blatio Starčevića, već je izlagao svoj program i razgovarao je na razini političkog kandidata koji se obraća svojim sugrađanima. Na temelju toga, ušao je u drugi krug, za razliku od ostalih kandidata koji su na dnevnoj razini zloupotrebljavali svoje medije, te blatili Starčevića na razne načine, uključujući napad na njegovu obitelj što im je posebno zamjerio. Utoliko je Starčević danas i zahvalniji Stilinoviću, jer je svjestan kako je politička bitka u Ličko-senjskoj županiji na području Gospića ovaj put odrađena kvalitetnije no ikad. Građani su povjerenje dali Starčeviću, čime je ušao u drugi mandat i nastavlja s timom raditi na projektima.

Primjer je ovo i kako Ličko-senjska županija napreduje, civilizira se i više i korektnije razgovara. Možda je došlo vrijeme da i lički političari lijepo reklamiraju Ličko-senjsku županiju, u zajedništvu i civiliziranom razgovoru, iako možda i nisu na istoj strani. Činjenica je da su nas dugo i sustavno sramotili, a sada možda idu neka druga vremena.

Pogledajte video i razgovor Starčevića i Stilinovića na 2:43 minute.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Loki TV

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close