Tech

VIDEO Priča o Tesli: Prokletstvo inteligencije velikana?

Amerikanci vole uspješno, a nekad uhvate i zaostatak koji su previdjeli kao što je to bio slučaj u vezi Tesle. Iako su ga tijekom njegova života sustavno degradirali, umanjivali veličinu inovacija Ličana u Americi, danas su ipak u mnogome zahvalni na najvećim svjetskim izumima.

Inteligencija je u slučaju Tesle bila prokletstvo, a veličina se nažalost primjetila tek nakon njegove smrti. Tako to nekad biva s velikanima. Hrvati i Srbi vole ga prisvajati, a istina je negdje u sredini. Tesla je bio pravoslavac i Hrvat, što u Beogradu teško priznaju. O pravoslavlju svjedoči i Crkva u samoj blizini Tesline kuće u Smiljanu gdje se danas nalazi i memorijalni centar, a o Hrvatstvu samo porijeklo kojeg se nikada nije sramio. Hrvati se ponose Teslom tek od pred desetak godina, a danas je čini se sve došlo na svoje. Najave promjene imena Tehničkog muzeja u Zagrebu u Tehnički muzej Nikole Tesle, dovoljno govori o veličini i shvaćanju koje je napokon primjećeno.

Jedan Amerikanac snimio je kratki video o dugom i teškom životu, u animaciji pogledajte kako žive velikani.

Kratka istorija o Nikoli TesliZanimljiv kratki video o Nikoli Tesli koji je napravio jedan Amerikanac, pa smo se potrudili i da ga prevedemo.

Posted by Zanimljive informacije on 30. ožujak 2013

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close