NacionalnaPolitikaIzdvojeno

VIDEO Ovo je 30 sekundi zbog kojih je Plenković postao počasni građanin Ličko-senjske županije?

SA SJEDNICE VLADE

HDZ, HSP, SDSS i SDP, odnosno njihove podružnice s područja Ličko-senjske županije, dale su podršku Andreju Plenkoviću u novoj tituli koju će dobiti idući tjedan.  Doduše, te četiri stranke dale su samo 18  od 29 mogućih glasova  na elektroničkoj sjednici  prošlog tjedna, no sve  je  bilo jednoglasno


S druge strane, glas naroda u Ličko-senjskoj županiji glasno je bio protiv takve odluke danima negativno komentirajući ovakav izbor političkih stranaka i njihovih čelnika, a čitatelji su se uglavnom i pisano masovno pitali – zašto Plenković treba dobiti tu najveću počast u županiji? Odgovora još nema i nitko se od ključnih  političara nije niti potrudio dati ga, pa smo u bespućima interneta potražili  javne istupe Plenkovića o Ličko-senjskoj županiji. Nema ih mnogo, no jedan se ističe u trajanju i moguć i je razlog  ove priče.

Na YouTube smo pronašli  dostupan video sa 79. sjednice Vlade Republike Hrvatske koja se održala 7. listopada 2021. godine, na kojoj je Andrej Plenković potrošio 30-ak sekundi kako bi spomenuo prošlogodišnju Jesen u Lici i kratko pozvao ministre sljedećim citatom;

… pa vas molim kada budete kontaktirani,  od strane naših gradonačelnika, načelnika , svi ministri, ministrice, da pomognete  razvoju ove županije. Bitno je da smo tu čvrsto uz potporu brojnim aktivnostima koje su nužne u tom dijelu Hrvatske.”

I tu je kraj citata i teme. Je li ova rečenica presudila  u odluci da Andrej Plenković kao predsjednik HDZ-a postane počasni građanin najsiromašnije županije u Hrvatskoj, vjerojatno nikad nećemo znati, ali svakako je zanimljivo čuti na koje je grane županija spala kad treba “poseban tretman” za javljanje ministara koji su ovako i onako, plaćeni za javljanje i brigu o gradovima, općina i županiji.   U međuvremenu nakon ovog govora predsjednika HDZ-a, u Ličko-senjskoj županiji se nije dogodilo ništa spektakularno, statistike su i dalje negativne i nema apsolutno nikakvih konkretno vidljivih pomaka “na bolje”.

To bi značilo da gornje riječi Andreja Plenkovića još nisu urodile plodom, ali u ponedjeljak će mu biti uručena titula počasnog građanina Ličko-senjske županije koja je doživjela katastrofu u proteklih 10 godina i izgubila više od 8000 stanovnika i pala na samo 42 000  sugrađana.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close