Scena

VIDEO: Mirjana Modrušan – krivudavi put slikarice

Mirjana Modrušan živi u Rakovici mjestu koje ima oko 2500 stanovnika. Bavi se slikarstvom, a svoje slike izlaže na sasvim posebnom mjestu. U čekaonici doma zdravlja. Svi pamtimo onaj neugodni osjećaj i miris čekaonice dok sjedimo i čekamo da nas prozovu kod zubara. No u čekaonici u Rakovici pažnju će vam privući i opustiti vas lički motivi svestrane slikarice.

Slikajući u akrilu na platnu, Mirjana Modrušan oslikava prirodu na svoj osebujan način. Njezin slikarski stil predstavlja njezin kraj, ali i ljepote Like i Slunja u sasvim drugom svjetlu – svjetlu boja, detalja i one magične ljepote koju mogu vidjeti samo umjetnici zaljubljeni u kist: “Slikam isključivo iz ljubavi. Moja djela na neki način du odraz moje nestabilne naravi. Na svakoj mojoj slici ima nekakav put ili nekakva rijeka, voda ili potok. To sam ja. To je moja nestabilna narav, potok krivuda, rijeka krivuda, put krivuda i na kraju se spaja negdje sa suncem”. I sve to pronalazi u prirodi, u izmaglici koja se isprepliće s bojama što ocrtavaju njezinu tajnovitost. No sve počinje u ateljeu, ili u ovom slučaju u kuhinji, u prostoru gdje se Mirjana sklanja i tone u svijet nijansi, gdje luta mislima po ličkim bespućima tražeći jedan detalj, jednu sliku koju oživljava na platnu u svoj njezinoj ljepoti.

Ne prodaje gotovo ni jednu sliku. Svaka slika, još u stvaranju ima svoju adresu – prijatelja ili se daruje u humanitarne svrhe. Svake godine Mirjana sudjeluje u humanitarnoj likovnoj koloniji te svoja djela daje na aukciju, a prikupljena sredstva daruju se dječjem odjelu Opće bolnice Gospić. Mirjana radi u stomatološkoj ambulanti Doma zdravlja u Rakovici. Sumornu čekaonicu ispunila je svojim radovima na oduševljenje pacijenata. Njezine slike djeluju opuštajuće dok se čeka na pregled.

Prilog o slikarici pogledajte ovdje.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: http://magazin.hrt.hr | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close