Ličko-senjska županijaScenaKultura

VIDEO Mali Ličani iz Korenice zapjevali i zaplesali Ličko kolo, pogledajte kako se to radi

ČLANOVI HKUD-A KORENICA

U posjedu smo snimke malih Ličana iz Korenice, članovi su HKUD-a Korenica i danas su se pripremali za nastup


Djeca su članovi HKUD-a Korenica, utemeljenog u prosincu 2012. godine na poticaj vlč. Stjepana Zebe i profesora Šime Pavlovića. Društvo danas ima oko 70 članova, a najbrojnija su djeca. Rade na očuvanju tradicije i običaja Like te Slavonije i Bosne i Hercegovine, krajeva iz kojih su se Hrvati naselili u Korenicu i ponose se time.

Predsjednica društva je gospođa Vlatka Krznarić. Voditeljica folklorne sekcije je prof. Ana Udovičić, a tamburaške prof. Petar Čančar.

Snimka je nastala u vrtiću. Klinci su uzbuđeni zbog svog prvog nastupa pa ne daju tetama mira u vrtiću – kaže nam Ana Udovičić koja je snimku objavila na svom Facebook profilu.

HKUD Korenica je sudionik većine lokalnih manifestacija, a naglašavaju i da su sudionici međunarodnih smotri folklora u BIH i Švicarskoj. Od zapaženijih uloga mogli ste ih vidjeti u video spotu Lika Marija Rucnera i DJ-a Macola, o kojem smo pisali. 

HKUD Korenica ove subote organiziraju svoju 7. Folklornu večer u prostorijama novog koreničkog KIC-a, s početkom u 19.00 sati. Dolaze gosti iz susjedstva, ali i društva iz Slavonije i Zagorja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close