VijestiPolitika

VIDEO Lička Plješivica – najzahtjevniji teren za nadzor hrvatske granice

RTL ekipa ukrcala se u policijski helikopter kojim se gotovo svaku noć nadzire granica i popela na sam vrh


Kako izgleda nadzor državne granice s BiH, i to na najzahtjevnijem i nepristupačnom planinskom terenu Plješivice, uz policajce su se iz prve ruke uvjerili resorni ministar Davor Božinović i premijer Andrej Plenković.

Sve se prati kako bi se zaštitilo granicu, a Dražen Široki iz Antiterorističke jedinica Lučko ističe: “Naš dan ne počinje, niti završava. … on traje od 0 do 24″.

Policija lovi ilegalne migrante, a osim helikoptera koristi niz tehničke opreme, poput vozila koje pomoću termovizijske kamere uočava apsolutno sve.

“U povoljnim uvjetima možemo vidjeti do 10 kilometara’‘, objašnjava Marica Mravak iz Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice.

Hrvatsku granicu trenutačno čuva 6.500 policajaca, a kako sve to izgleda iz prve ruke uvjerili su se danas Božinović i Plenković, koji su zahvalili policiji na poslu koji obavlja.

Posljednjih nekoliko mjeseci granična policija imala je niz napetih situacija – od nabujalog Dunava gdje su spašavali migrante do izbjegnutog stradavanja migranata upravo na Plješivici.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close