VijestiDom

VIDEO Koliko su važne kreativne radionice za djecu u Crnkovićevom dvoru?

Već devet godina zaredom Grad Novalja u suradnji s udrugom Tonkica Palonkica organizira kreativne radionice za djecu.


Sve je počelo 2011. godine, kad je u Crnkovićevoj kući u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Novalji poznati hrvatski književnik Mladen Kušec s obitelji izložio na tavanu nađenu opremu stare butige koja je tu radila sve do ratne 1943. Tako je nastao pravi mali muzej pod nazivom Crnkovićev dvor, a u okviru stare butige nalazi se i unutrašnje dvorište gdje se održavaju razne radionice za djecu.

Kroz “Maštaonicu”, Novinarsku, Likovnu i Lutkarsku radionicu, Eko radionicu “Djeca čuvari planeta”, “Radimo čvorove s kapetanom” i “Mali laboratorij” djeca su crtala, eksperimentirala, izrađivala knjige, snimala radijsku emisiju i postavila lutkarsku predstavu.

Ovaj atraktivni ljetni program, uz promicanje kulturne baštine grada Novalje, potiče djecu na druženje i učenje kroz igru te na iskazivanje kreativnosti – na zadovoljstvo roditelja, ali i same djece.

Koliko su važne kreativne radionice za djecu u Crnkovićevom dvoru i što su sve djeca naučila pohađajući ove radionice možete pogledati u prilogu HRT 4, u nastavku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Crnkovićev dvor, Novalja / facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close