Posao

Veterinarska ambulanta Crikvenica već 4 godine koristi sklonište koje nema odobrenje za rad

Veterinarska ambulanta Crikvenica nema odobrenje za rad skloništa u koje je preselila pse još prije četiri godine, kad je staro zatvoreno, a veterinarska inspekcija nadzor provela tek nakon prijave.


U Jedinstvenom informacijskom centru za napuštene i izgubljene kućne ljubimce Ministarstva poljoprivrede upisani su kao Sklonište za životinje – Veterinarska ambulanta Crikvenica. Imaju i svoj OIB, a upisan je i broj odobrenja za rad kojim je Ministarstvo poljoprivrede dalo zeleno svjetlo za rad skloništa na adresi Kotorska 28. Jedino što na toj adresi nema skloništa, odavno je zatvoreno.

Naime, već dulje od četiri godine Veterinarska ambulanta Crikvenica pse zbrinjava u skloništu na adresi Mavrići 90. Znaju to svi koji dolaze u sklonište, bilo da šeću pse koji tu čekaju svoj novi dom ili dolaze s namjerom da udome psa.

Udruga Prijatelji životinja sve je prijavila Državnom inspektoratu Republike Hrvatske, a Večernji ih je upitao li obavljen nadzor po pristigloj prijavi i što je utvrđeno?

– Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavila je početkom listopada 2023. godine nadzor u skloništu za životinje Veterinarske ambulante Crikvenica. Nadzorom je utvrđeno da više ne koriste svoje odobreno sklonište SZŽ-019, već su životinje na novoj lokaciji. S obzirom na to da stranka za novi objekt još nije ishodila rješenje o udovoljavanju uvjetima u odnosu na smještaj, hranidbu, osoblje i postupanje sa životinjama koje donosi nadležno tijelo, pokrenut je upravni postupak, izdano rješenje o tome da mora odmah poslati zahtjev za odobravanje objekta i naređeno je da ne smije primati nove životinje do dobivanja rješenja nadležnog tijela. Isto tako, podignut je i optužni prijedlog zbog nepostupanja po čl. 61. t. 4 Zakona o zaštiti životinja (Sklonište ne može početi obavljati djelatnost bez rješenja o udovoljavanju uvjetima u odnosu na smještaj, hranidbu, osoblje i postupanje sa životinjama koje donosi nadležno tijelo, op.a.) – kažu iz DIRH-a. Dodaju i da je stranka poslala zahtjev za odobravanje u Ministarstvo poljoprivrede te da je daljnji inspekcijski postupak veterinarske inspekcije Državnog inspektorata je u tijeku.

Što znači taj daljnji inspekcijski postupak ne objašnjavaju, ne odgovaraju niti na pitanje znači li sve ovo da inspekcija dulje od četiri godine nije bila u nadzoru kad ne zna gdje su psi . No, prema odgovoru očito je da niti će sklonište zatvoriti, niti će pse izmjestiti.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: Likaclub

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close