Lifestyle

Vespa klub Hrvatska organizira najveće okupljanje Vespi u svijetu

Vespa Klub Hrvatska organizira Vespa World Days 2015 u Biogradu n/M i okolici Zadra od 11. do 14. lipnja 2015. Dolazak je potvrdilo više od 5.000 vozača Vespi što manifestaciju čini najvećim Vespa susretom u povijesti.


U Hrvatskoj djeluje čak 10 Vespa klubova, i to iz Dubrovnika, Umaga, Rovinja, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita, Metkovića, Šibenika i Varaždina udruženih u Vespa klub Hrvatska koji ukupno ima oko 500 članova. Vespa klub Hrvatska po brojnosti članova se ubraja u najmanje na svijetu. Iopak hrvatski Vespaši organiziraju svake godine nacionalni susret Crovespa, a ove godine su od Vespa World Cluba dobili povjerenje organizacije Vespa World Days 2015 koji će biti u Biogradu n/M i okolici Zadra od 11. do 14. lipnja 2015. Dolazak je potvrdilo više od 5.000 vozača Vespi što manifestaciju čini najvećim Vespa susretom u povijesti.

VESPA WORLD DAYS

Vespa World Days tradicionalni je međunarodni susret koji se od 1954. godine održava u cijelom svijetu, a gradovi domaćini svake godine se izmjenjuju. U tom prestižnom društvu redom su svjetske metropole – Pariz, Barcelona, Rim, Madrid, Firenza, Verona, San Marino, Hamburg, Beč, Lisabon, Torino, Fatima, London – a ove godine Biograd n/M i Zadar imaju čast postati dio odabranog društva. Obzirom na kulturno-turistički karakter susreta u organizaciju skupa uključen je grad Zadar zbog svoje izuzetne povijesne i kulturne baštine. Zanimljivost je da će najvrjedniji i najrjeđi primjerci Vespe biti izloženi u crkvi sv. Donata, simbolu grada Zadra i jednoj od najpoznatijih monumentalnih hrvatskih građevina.

Tekst & foto: 24 satavespaclubcroatia.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close