Vijesti

Veliki požar kod Korenice je zaustavljen!

Jučer poslijepodne planulo je nisko raslinje uz državnu cestu D 25 u mjestu Vrpile između Korenica i Gospića. Opožareno područje je veliko jer se vatra počela nekontrolirano širiti.


Požar se nalazi u  blizini NP Plitvička jezera, nekoliko kilometara od granice Parka, a vatrogasce je najviše brinula blizina odlagališta otpada. No, zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasnih postrojbi jutros je uspostavljena kontrola nad požarištem. Vatra je potpuno zaustavljena u pravcu Korenice i više ne prijeti naseljima. Vatrom je još zahvaćen rub šume, no vatrogasci predviđaju da će požar uskoro biti ugašen.

“To je požar na zahtjevnom, ali ne izrazito teškom terenu. Širenje požara skoro je potpuno zaustavljeno jer smo na vrijeme počeli gasiti te se u kratkom roku prvim gasiteljima priključio dovoljan broj vatrogasaca, ukupno njih 87. Od početka se gasilo s tla i iz zraka, uz jedan kanader i dva zračna traktora, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović”, javlja 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Općina Plitvička jezera

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close