Ličko-senjska županijaObrazovanje

Velik odaziv na izobrazbu o održivoj uporabi pesticida u Gospiću

U ORGANIZACIJI GRADA GOSPIĆA

Grad Gospić i ove je godine organizirao i u potpunosti financirao izobrazbu o sigurnom rukovanju pesticidima za poljoprivrednike sa svog područja. Jučer je u KIC-u Gospić održana dopunska izobrazba o održivoj uporabi pesticida za produljenje roka valjanosti identifikacijske iskaznice koju su polaznici dobili nakon položene osnovne izobrazbe prije 5 godina. Isto tako započela je i osnovna izbobrazba o sigurnom rukovanju pesticidima koja se i danas nastavlja. Nakon uspješno položenog ispita, polaznici će dobiti iskaznicu i uz predočenje iste moći nesmetano kupovati te primjenjivati sredstva za zaštitu bilja.

Da se kontinuirano ulaže u razvoj poljoprivrede govori i podatak da je u 2020. godini u proračunu Grada Gospića osiguran do sad najveći iznos od 600.000,00 kn – tvrde iz Gospića.

Nazočne je ispred Grada Gospića pozdravila Pročelnica upravnog odjela Ivana Kaleb Asić koja je istaknula da uz stručno osposobljavanje poljoprivrednika i edukacije za poljoprivrednike koje tek slijede, Grad Gospić sufinancira i umjetno osjemenjivanje goveda, te mjere kao što su: nabava mehanizacije, strojeva i opreme, prerada poljoprivrednih proizvoda,obnova i očuvanje zaštićenih i izvornih pasmina, nabavu voćnih sadnica i ljekovitog bilja, navodnjavanje, kalcizaciju tla, potiče uzgoja mliječnih goveda kao i nabavu ličke pramenke i peradi te ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti  ruralnog turizma.

Zbog velike zainteresiranosti ponovno se zaprimaju prijave te se pozivaju zainteresirani poljoprivrednici s područja Gospića ukoliko im je potrebna dopunska izobrazba za produljenje roka valjanosti identifikacijske iskaznice koju su polaznici dobili nakon položene osnovne izobrazbe prije 5 godina da se prijave u Odsjek za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospića na tel 053/658-103.

Odaziv od 128 polaznika dovoljno govori koliko je ovaj edukacija bila interesantna i neophodna za poljoprivrednike, te će Grad Gospić nastojat i nadalje pratiti potrebe svih sugrađana – zaključuju iz Gradske uprave Gospića.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Grad Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close