ObrazovanjeVijesti

Veleučilište “Nikola Tesla” organizira radionice hrvatskog jezika za odrasle iz Ukrajine

„Teslina košnica“ aktivno sudjeluje u raznim aktivnostima namijenjenim lokalnoj zajednici i uspješan je spoj entuzijazma i znanja djelatnika Veleučilišta i institucija Ličko-senjske županije.


U sklopu projekta „Teslina košnica“ kojeg je pokrenulo Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću uspostavljena je suradnja sa Crvenim križem Ličko-senjske županije. Cilj ove suradnje je radionica za učenje hrvatskog jezika za odrasle izbjegle iz Ukrajine.

Radionica je započela 26.04.2022. i protekla je u ugodnoj atmosferi učenja osnova hrvatskog jezika.

Cilj ove radionice je osposobiti polaznike za osnovno sporazumijevanje, uporabu latinice u pismu te korištenje uobičajenih fraza koje će im olakšati svakodnevni život i komunikaciju u Hrvatskoj.

“Profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marijana Musić-Mašić, voditeljica Knjižnice Veleučilišta, nositelj je ovog dijela naše „košnice“ koji je isključivo volonterski i radi na dobrobiti ukrajinskih izbjeglica koji su se nesretnim slijedom ratnih zbivanja zatekli u našem gradu Gospiću.

Na obostrano zadovoljstvo polaznika i profesorice „Teslina košnica“ dokazuje kako se dobrom organizacijom i suradnjom mogu postizati humani i korisni projekti”, stoji u priopćenju.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close