Kultura

Velečasni JOSIP ŠIMATOVIĆ: “Iz mojeg Gospića na moju Udbinu. Krenuti moliti, krenuti raditi”

Mladi svećenik Josip Šimatović, porijeklom iz otočkih Vivoza, danas je počašćen velikom vijesti. Kao dosadašnji kapelan i orguljaš u gospićkoj katedrali razriješen je službe, te imenovan župnikom župa Sv. Nikole na Udbini i Sv. Jurja u Podlapači. Uz to i dalje ostaje povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije.

Dekretom je imenovan i čuvarom nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. S obzirom da je vlč. Šimatović najmlađi svećenik u Gospićko-senjskoj biskupiji ovo je izuzetna velika čast i priznanje njegovom dosadašnjem radu. Podsjetimo, zaređen je prije tri godine, u srpnju 2013. godine.

Ekskluzivno za portal LIKACLUB dao je izjavu povodom velike vijesti:

Biskupovoj odluci prethodili su razgovori i različite kombinacije. Nakon svakog razgovora potiho sam se nadao da će ipak na Udbinu imenovati nekoga starijeg, iskusnijeg. Ipak, kocka je pala na moje ime u subotu 18. lipnja nakon svećeničkog ređenja u Katedrali. Dužnost upravitelja Svetišta preuzet ću 10.srpnja na svetoj misi na Udbini. Obaveza mi je, a i želja, da Svetište CHM i dalje bude magnet izvorne duhovno-nacionale pobožnosti, jer mučeništvo je temelj kršćanstva (Kristov križ) a utkano je duboko u identitet našega naroda. Kao povjerenik za mlade naše Biskupije želim djecu i mlade okupljati na Udbini sa željom da taj grad na gori postane i ostane duhovna učionica. Crkva je sagrađena, pastoralni centar je opremljen, vjernici hodočaste… Iako mi je teško napustiti Gospić nakon skoro četiri godine službe, ne preostaje mi ništa drugo nego zasukati rukave i krenuti nanovo, iz mojeg Gospića na moju Udbinu. Krenuti moliti, krenuti raditi. Očekujem vas na Udbini.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatni album

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close