GlazbaGrad Zagreb

VEČERAS Pratite snimku uskrsnog koncerta iz zagrebačke katedrale!

SESTRE HUSAR I MATIJA DEDIĆ

Uživajte uz Ivanu Husar Mlinac, Mariju Husar Rimac i Matiju Dedića


Na najveći kršćanski blagdan Uskrs Hrvatski katolički radio (HKR) u nedjelju će u 19,30 sati reemitirat koncert iz zagrebačke katedrale koji su za tjednik Story snimile Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, uz pratnju prestižnog pijanista i skladatelja Matije Dedića.

Snimku jedinstvenog uskrsnog koncerta sestara Husar, uz pratnju pijanista i skladatelja Matije Dedića iz prazne katedrale javnost će moći premijerno pratiti putem portala Story.hr danas u 18 sati, iz sigurnosti svoga doma, priopćili su organizatori iz tog časopisa. Ističu da su prilikom izvođenja koncerta strogo poštivana sva pravila sigurnosti.

Ovim prigodnim koncertom u organizaciji časopisa Story, iz zagrebačke prvostolnice koja je stradala u nedavnom potresu, sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac te skladatelj i pijanist Marija Dedić žele publici i svekolikoj javnosti pružiti dodatnu nadu i osnažiti im duh, pružiti sadržaj koji će im pomoći da ovaj Uskrs obilježe što dostojanstvenije i svečanije.

Osim glazbe, kroz snimku, publika će imati priliku da putem koncerta na sam Uskrs virtualno ‘uđe’ u ranjenu zagrebačku katedralu koja im nakon potresa, ali i zbog pandemije COVID-19 virusa nije dostupna, te da budu dio duhovnog događanja kojem u doba pandemije ne mogu nazočiti u crkvama diljem zemlje i svijeta.

Svi smo mi u istom čamcu”, rekao je nedavno Papa a želja nam je da se ovim koncertom probudi osjećaj povezanosti i poniznosti, te dubljeg shvaćanja smisla života. Svi smo mi jedna velika obitelj, naveli su organizatori i čestitali Uskrs.

Hrvatski katolički radio snimku uskrsnog koncerta će reemitirati večeras u 19,30 sati. To će biti posebni koncert iz ‘ranjene zagrebačke katedrale’ prije njene obnove. ‘Ovaj Uskrs je poseban i isto tako ovaj koncert će biti obilježen ljubavi prema našoj Hrvatskoj i Zagrebu’, izjavila je za HKR jedna od vokalistica Marija Husar Rimac.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Story Press

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close