VijestiKarijeraZdravlje

Vatrogasci i HGSS-ovci iz cijele Hrvatske upućeni na područje Siska i Petrinje

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske, iza sebe je ostavio niz uništenih objekata. Vatrogasci koji su bili angažirani na raščišćavanju posljedica prethodnih potresa, odmah su uključeni u izravno spašavanje građana zatrpanih pod ruševinama.


Na teren su prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića upućene vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Zadarske, Ličko-senjske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba.

“Vatrogasne postrojbe sa svim potrebnim tehničkim alatima, tehničkim i navalnim vozilima, upućene su na područje Petrinje i Siska, a angažirani su i svi vatrogasni timovi s potražnim psima za potrebe spašavanja iz ruševina”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te istaknuo da će se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Siska uspostaviti Operativno-zapovjedni stožer.

U pričuvi spremne za slanje dodatnih snaga nalaze se vatrogasne postrojbe Virovitičko-podravske, Međimurske i Požeško-slavonske županije

Član Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Stipe Božić potvrdio je u utorak poslijepodne da je na putu prema potresom razorenoj Petrinji 100-tinjak pripadnika HGSS-a.

Naše potražne ekipe, jedna s helikopterom, druga s automobilom iz Sinja već su se uputile, spremaju se uputiti i ekipe iz Splita, Makarske, Šibenika, rekao je Božić za Hrvatski radio.

Oko stotinu spašavatelja će biti na putu za kojih sat vremena, neki će možda i stići gore“, rekao je Božić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close