Lifestyle

Ako vam ne presječe put, crna mačka donosi sreću

Crnom su mačku posvećene mnoge priče i filmovi te je rijetko bio simbol nečega dobroga. A u povijesti, značenja koja su se vezala uz crnu mačku, su oprečna. Svaka kultura ima neko svoje vjerovanje, a jedno od najpoznatijih je vjerovanje ljudi koji su živjeli u Egiptu – koji su je obožavali jer su ju smatrali predstavnikom božanstva.


Stari su Egipćani obožavali mačke, i one crne, pa je iz te zemlje poteklo vjerovanje da je crna mačka koja prelazi put znak dobre sreće. Egipatsko božanstvo, zaštitnik kuće, Bastet, se prikazivao kao crna mačka sa zlatnim očima. Ako bi ukućani imali crnu mačku za kućnog ljubimca, smatralo se da će imati više sreće i blagostanja u obitelji, piše brtianski Express.

Crna mačka koja vam prijeđe preko puta, prema kršćanskom vjerovanju, zapravo je demon koji nam stvara zlu prepreku koja vas odvaja od boga. Crne mačke smatraju se i lošim kućnim ljubimcima. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close