Dom

Uštedite novac ovih blagdana i odaberite prirodne boje za ukrašavanje vaših pisanica

Na raspolaganju vam je bogata i jestiva paleta proizvoda – sve od dobro poznatih ljuski luka koje daju smeđu boju do borovnica uz koje će pisanice zasjati srebrnkastim sjajem. Prepustite se ovoj aktivnosti sa svojim mališanima i dobro se zabavite. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr


Procedura za prirodno bojanje jaja je uglavnom ista:
Pomiješajte jednu litru vode s dvije žlice alkoholnog octa u loncu. Dovedite tekućinu do vrenja, ubacite prirodna ‘bojila’ u lonac, smanjite temperaturu na najmanje, pa pustite da se lagano kuha oko pola sata. Neka se boja ohladi, a tek onda ubacite kuhana jaja u nju i pustite da odstoje.

ŽUTE PISANICE
Oprezno dodajte 3 žlice kurkume u vodenu kupelj s rukavicama, jer ovaj žuti začin bi mogao ostaviti jarke mrlje na koži.

RUŽIČASTE PISANICE
Narežite oko 800 grama cikle i dodajte vrućoj vodi. Ne brinite ako jaja prvo budu izgledala tamno smeđa. Nakon što se osuše dobit ćete nježnu ružičastu boju.

PLAVE PISANICE
U vruću vodu dodajte 600 grama nasjeckanog ljubičastog kupusa. Namakanje jaja u ovoj kupelji u trajanju od 30 minuta dat će vašim pisanicama nježnu plavu boju. Želite li boju pojačati, ostavite jaja da se namaču u boji preko noći u hladnjaku.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close