VijestiTurizam

Uspješno završila 3. „Božićna čarolija na Silbi“ uz program duhovne obnove i molitveni doček Nove godine

Na Silbi je uspješno završena sada već tradicionalna manifestacija „Božićna čarolija na Silbi“, koja se ove godine održala od 29. prosinca 2018. do 2. siječnja  2019.


Jedinstvena otočna božićna manifestacija koju organizira Turistička zajednica mjesta Siba zajedno s volonterima i otočanima, ove je godine, uz već najavljen odličan koncertni program uz nastupe klapa Munita, klape Leut i koncert Zorana Jelenkovića, na ovom čarobnom otoku ponudila i poseban program duhovne obnove.

Naime, u organizaciji župe Rođenja BDM Silba i župnika don Slavka Ivoša, Turističke zajednice Silba i Katoličke karizmatske molitvene zajednice Nanovo rođeni i njihove zajednice mladih iz župe sv. Stjepana iz zagrebačkog kvarta Botinec, na otoku je održan susret mladih s programom duhovne obnove i molitvenim dočekom Nove 2019. godine.

U duhovnoj obnovi i susretu sudjelovalo je oko 80 mladih, a uključili su se i mještani, a trajao je od nedjelje 30. prosinca 2018. do srijede 2. siječnja 2019.  Program duhovne obnove vrlo je detaljno pripremljen i održan je na veliku radost Kristijana Lopca, predsjednika Turističke zajednice mjesta Silba, koji je prije samog dolaska mladih i članova molitvene zajednice „Nanovo rođeni“ na Silbu, više puta posjećivao ovu zajednicu u Zagrebu, radi što bolje pripreme ovog projekta. Program duhovne obnove koji se održao na otoku Silba, u sklopu „Božićne čarolije na Silbi“, sadržavao je vjerska i edukativna predavanja, slavljeničke molitve, pobožnost Križnog puta s postajama po brojnim crkvama i kapelicama na otoku Silba, klanjanje, ponoćnu Misu bdijenja te svečanu blagdansku Misu u župnoj crkvi.

Završetak duhovne obnove obilježen je slavljeničkim koncertom vokalno instrumentalnog sastava zajednice Nanovo rođeni na središnjem trgu u Silbi. Nakon završetka programa na silbi, mladi su završili susret hodočašćem u zadarsku katedralu Sv. Stošije i svetište sv. Šime.

Kristijan Lopac je ujedno, po završetku ovogodišnje „Božićne čarolije na Silbi“ uz  održavanje ovog prvog programa duhovne  obnove najavio i da će tijekom 2019. godine na otoku biti održano više sličnih susreta duhovne obnove te da će tijekom godine i osobno vrlo posvećeno raditi na razvoju vjerskog turizma na otoku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close