Turizam

USKRSNI VIKEND Plitvička jezera i Rakovica među TOP 5 destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj!

Rekordni rezultati zabilježeni u protekla četiri dana pokazuju da Hrvatska postaje sve zanimljivija uskrsna destinacija domaćim i stranim turistima.


Prema podatcima sustava eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u razdoblju od 1. do 4. travnja u Hrvatskoj je ostvareno više od 285.000 noćenja, od čega na kontinentu oko 40.000. Najviše posjetitelja stiglo je iz Njemačke, Italije i Austrije.

Najviše noćenja na Jadranu ostvareno je u Dubrovniku, čak 30.355. Na drugom mjestu nalazi se Poreč s 20.560 noćenja, a na trećem Rovinj sa 16.147 noćenja. Slijede Opatija s 12.909 i Split s 11.790 noćenja.

Prema podatcima Turističke zajednice Ličko-senjske županije, ove godine zabilježeno je 18.46 % više dolazaka i 17.62%  noćenja u Ličko-senjskoj županiji u odnosu na prethodnu godinu.

Plitvička jezera su za vikend Uskrsa bila druga najposjećenija destinacija na kontinentu u Hrvatskoj. Po broju noćenja u sustavu eVisitor riječ je o 3.541 noćenju. Top destinacija na kontinentu je Zagreb u kojemu je zabilježeno 19.015 noćenja. Na trećem mjestu nalazi se Tuhelj sa 2.691, a na četvrtom Sveti Martin na Muri sa 2.258 noćenja.

Sjajne rezultate ostvarila je Rakovica koja se nalazi na petom mjestu s 1.443 zabilježenih noćenja. Odličan je to početak nove turističke sezone koja u Plitvičkim dolinama, kao i većini drugih turističkih destinacija, tradicionalno počinje u travnju s uskrsnim blagdanima.

Pogledajte prilog koji donosi DNEVNIK.HR:


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close