Hrvatska

Urban&4 se nakon više od 10 godina vraćaju u Slavonski Brod

CMC 200 SLAVONIJA FEST

“Lopov Jack”, “Mala truba”, “Mjesečev rog”, “Black tattoo”, “Nebo”, “Nitko osim nas” ili “Iskra”? Nemoguće je u malo vremena nabrojiti sve hitove jednog od ovogodišnjih headlinera CMC 200 Slavonija Festa. On je Damir Urban, a u Slavonski Brod 4. rujna stiže sa svojim bendom Urban&4.
“Nismo bili davno, a iako smo bili to se može nabrojati kroz prste jedne ruke, uključujući i Laufer. Divno je da imamo priliku doći u mjesta gdje nismo redovni gosti i gdje nemamo priliku dva puta godišnje svirati. Veseli me što je upravo to negdje gdje mi vjerojatno bez ovog festivala ne bi bili tamo”, rekao je Damir koji je zadnji put u Slavonskom Brodu bio 2007. godine na tadašnjem Festung Festu koji je održan u tvrđavi Brod. Iako je tvrđava i uobičajeno mjesto za CMC 200 Slavonija fest, ove godine će se zbog preuređenja tvrđave sve premjestiti na popularno odmaralište Poloj.

Riječki glazbenik neizostavni je autorski i izvođački predvodnik domaće rock scene sada već više od tri desetljeća. Njegove pjesme i albumi obilježili su generacije poklonika rock glazbe. Usprkos bezbroj dosada održanih koncertnih nastupa i dalje svakom pristupa kao novoj nepoznanici.

“Mi smo zapravo počeli kao festivalski bend. Da bi se dogodila u određenim trenucima nekakva čudesa i da bi se dogodili nekakvi vanredni koncertni trenuci, moraš pristati na to da će se ponekad dogoditi nekakav promašaj. Sa sobom sam to odavno razriješio i svjestan sam toga kako je moguće da ćemo imati dva koncertna debakla, ali i kako će taj pristup uroditi time da će se kad tad sve poklopiti i da će se dogoditi čudo”, ističe i dodaje kako ove jeseni stiže i njegov dvostruki studijski album sa 17 pjesama, od kojih je dio snimljen s bendom, a dio čine njegove kućne snimke.
Ljetna koncertna sezona se zahuktava, a kulminaciju očekujemo upravo u Slavonskom Brodu, na CMC 200 Slavonija Festu.
“Ako budemo dovoljno otvoreni jedni prema drugima, ako i publika i izvođači budu dobrih namjera vjerujem da ćemo se lako dogovoriti i napraviti predivnu večer jedni drugima. Mi nudimo to vama, a vi ponudite najbolje što možete nama i bit će nam predivno zajedno”, poručio je Urban slavonskoj publici s kojom će se susresti u subotu 4. rujna.

Svakako treba napomenuti kako je ulaz na 5. CMC 200 Slavonija fest besplatan i kako će se festival održati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

 

Foto: Milica Czerny Urban

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close