Turizam

Uputite se na izlet u Karlovac i posjetite Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj

Prije gotovo tri mjeseca otvoren je Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj. Već na samom otvorenju bilo je jasno da će novi Muzej u sklopu Gradskog muzeja Karlovac izazvati veliki interes građana.


To dokazuje činjenica da je Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj do sada posjetilo više od 20 000 ljudi. Produženi vikend savršena je prilika za građane svih uzrasta da upoznaju novu zvijezdu karlovačke turističke ponude, a posebice djeci i mladima koji mogu naučiti kako je nastala neovisna i samostalna Hrvatska.

Osim što predstavlja jako važan dio ponude kulturnog turizma u Karlovcu, Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj ima i veliku edukativnu ulogu. Kroz sadržaj i eksponate u Muzeju različite dobne skupine posjetitelja mogu učiti o povijesti nastanka samostalne Hrvatske. Ovo se posebice odnosi na učenike osnovnih i srednjih škola te studente kojima se na taj način približavaju novi načini istraživanja povijesti.

Kako bi proces učenja bio zanimljiviji, učenici osnovnih i srednjih škola, uz stručnu pratnju kustosa te muzejskog pedagoga, istražuju te samostalno uče o zbivanjima na karlovačkom bojištu te procesu stvaranja samostalne i suverene Republike Hrvatske. Program je dostupan cijelu godinu, traje 45 minuta te je u korelaciji sa školskim predmetima priroda i društvo, povijest, geografija, hrvatski jezik, likovna kultura.

Sam Muzej nalazi se na atraktivnoj lokaciji na državnoj cesti D1. Kroz šest tematskih cjelina prikazuje život ljudi i događanja na karlovačkom području od 1991. do 1995., a vanjskim izložbenim prostorom s borbenom tehnikom privlači poglede brojnih prolaznika. U Muzeju se može pronaći više od 350 eksponata, tri sata multimedijskog sadržaja te Spomen soba posvećena poginulim braniteljima. Uz ranije otvorene komplekse u Vukovaru, Kninu i Dubrovniku, Muzej je dio nacionalnog programa obilježavanja sjećanja na Domovinski rat te je cilj da u skorijoj budućnosti postane mjesto izučavanja o Domovinskom ratu.

Radno vrijeme Muzeja od utorka do petka je od 8 do 18h, a vikendom od 10 do 18h. Cijena za grupe učenika je 25 kuna, dok cijena stručnog vodstva iznosi 100 kuna. Odrasli mogu nabaviti ulaznice po cijeni od 60 kuna, a djeca, studenti i umirovljenici za 30 kn. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Gradskog muzeja Karlovac te na Facebook stranici Muzeja Domovinskog rata Karlovac-Turanj.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close